Τουρκικά άρματα προωθούνται στα σύνορα με τη Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σχετικά με τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ και τη Μανμπίτζ της Συρίας. Όπωε ανέφερε τουρκική διπλωματική πηγή, το τηλεφώνημα αυτό έγινε κατόπιν αιτήματος της αμερικανικής πλευράς, ενώ κλιμακώνεται η ένταση στην Ιντλίμπ, στον τελευταίο θύλακα που ελέγχουν οι αντάρτες στη Συρία, με τη Ρωσία να ξαναρχίζει τα αεροπορικά πλήγματα στην περιοχή.

Όπως μετέδωσε το Anadolu, άρματα μάχης έχουν φτάσει στην επαρχία Χατάι, στη νότια Τουρκία, που συνορεύει με τη Συρία, ενώ παράλληλα έχει σταλεί οικοδομικός εξοπλισμός, όπως τσιμεντένια μπλοκ μήκους τεσσάρων μέτρων και βάρους 12 τόνων προκειμένου να ενισχυθούν τα 12 στρατιωτικά φυλάκια που έχουν κατασκευαστεί εντός του συριακού εδάφους.

Στο μεταξύ, στην Άγκυρα βρίσκεται και ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος τού εξέφρασε την “ενόχλησή” του για την παρουσία στη Συρία, Κούρδων μαχητών που χαρακτηρίζονται “τρομοκράτες” από την Τουρκία.

Η Ρωσία, που στηρίζει το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε ότι ο συριακός στρατός “ετοιμάζεται να διευθετήσει” το πρόβλημα της “τρομοκρατίας” στην επαρχία αυτή που συνορεύει με την Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ