Η Κλίντον σε Αίγυπτο και Ισραήλ

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον θα επισκεφθεί την Αίγυπτο στα μέσα Ιουλίου για συνομιλίες με τον νέο, ισλαμιστή πρόεδρο της χώρας, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ισραήλ για να συζητήσει για τις ειρηνευτικές προσπάθειες στη Μέση Ανατολή, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η στάση της Κλίντον στη Μέση Ανατολή θα γίνει στο τέλος μιας μεγάλης περιοδείας που θα ξεκινήσει από τη συμμετοχή της αύριο Παρασκευή στη συνάντηση των Φίλων της Συρίας στο Παρίσι.

Εκεί η αμερικανίδα υπουργός θα συναντηθεί και με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς για να συζητήσουν την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Στη συνέχεια η Κλίντον θα μεταβεί στο Τόκιο για μια διάσκεψη για το Αφγανιστάν, ενώ ακολουθούν επισκέψεις στη Μογγολία, το Βιετνάμ, το Λάος και την Καμπότζη στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ουάσινγκτον να ενισχύσει τους δεσμούς της με την Ασία.

Η Κλίντον θα βρεθεί στο Κάιρο στις 14 Ιουλίου και θα είναι η πρώτη τόσο υψηλόβαθμη αμερικανίδα αξιωματούχος που επισκέπτεται την Αίγυπτο μετά την ορκωμοσία του Μοχάμεντ Μόρσι στις 30 Ιουνίου.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι η διήμερη επίσκεψη της αμερικανίδας υπουργού στη χώρα έχει στόχο «να εκφράσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στη δημοκρατική μετάβαση και την οικονομική ανάπτυξη της Αιγύπτου».

Η Κλίντον αναμένεται να συναντηθεί με τον Μόρσι, με ανώτερους αξιωματούχους της αιγυπτιακή κυβέρνησης, επιχειρηματίες και μέλη της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και να εγκαινιάσει το αμερικανικό προξενείο στην Αλεξάνδρεια.

Η αμερικανίδα υπουργός θα ολοκληρώσει την περιοδεία της με μια επίσκεψη στις 16 και 17 Ιουλίου στο Ισραήλ. Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ