Διατηρεί το προβάδισμα για την προεδρία της Βραζιλίας ο ακροδεξιός υποψήφιος Ζαΐχ Μπολσονάρου

Ο ακροδεξιός υποψήφιος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου διατηρεί μεγάλο προβάδισμα στην κούρσα ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Ibope η οποία μεταδόθηκε τη Δευτέρα και θεωρεί δεδομένο τον αποκλεισμό του φυλακισμένου ιστορικού ηγέτη της βραζιλιάνικης αριστεράς, του πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, από την αναμέτρηση.

Ο Μπολσονάρου συγκεντρώνει το 20% των προθέσεων ψήφου, ενώ τον ακολουθούν σε απόσταση η οικολόγος Μαρίνα Σίλβα (12%), ο κεντροαριστερός Σίρου Γκόμις (9%) και ο φίλα προσκείμενος στον επιχειρηματικό κόσμο Ζεράλντου Άλκμιν (7%). Ο υποψήφιος για την αντιπροεδρία του Λούλα, ο Φερνάντου Αντάτζι, που αναμένεται να μετατραπεί στον υποψήφιο πρόεδρο του Κόμματος Εργαζομένων (PT) εάν όπως αναμένεται ο Λούλα – εκτίει ποινή κάθειρξης για διαφθορά – αποκλειστεί από την κούρσα, βρίσκεται ακόμη πιο πίσω (4%).

Η δημοσκόπηση αυτή σε δείγμα 2.002 ψηφοφόρων διενεργήθηκε από τη 17η ως τη 19η Αυγούστου και έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος ±2%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ