Τον “έκαψαν” τα αντί-Τραμπ μηνύματα που έστελνε στην ερωμένη του – Απολύθηκε πράκτορας του FBI

Απολύθηκε ο πράκτορας του FBI, Πίτερ Στροκ, ο οποίος ήταν στο στόχαστρο των Ρεπουμπλικανών επειδή προεκλογικά έστελνε πολιτικά μηνύματα στην ερωμένη του, σχολιάζοντας υποτιμητικά τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

“Επιτέλους” έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος που εδώ και μήνες εξέφραζε την οργή του για την υπόθεση αυτή.

Ο Στροκ είναι το τρίτο υψηλόβαθμο στέλεχος της ομοσπονδιακής αστυνομίας που απολύεται επί προεδρίας του Τραμπ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρώην πράκτορα, Έιταν Γκέλμαν, ο υποδιευθυντής του FBI Ντέιβιντ Μπόουντιτς έλαβε την απόφαση να απολύσει τον Στροκ. Η απόφασή αυτή παρεκκλίνει από τη συνήθη πρακτική του FBI και έρχεται σε αντίθεση με τη σύσταση της Υπηρεσίας Επαγγελματικής Υπευθυνότητας της ομοσπονδιακής αστυνομίας που είχε προτείνει να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Στροκ για διάστημα 60 ημερών και να υποβιβαστεί από τα καθήκοντά του, ανέφερε ο δικηγόρος ο οποίος επίσης πρόσθεσε ότι η απόλυση αυτή είχε πολιτικά ελατήρια και ότι τα μηνύματα του πελάτη του προστατεύονται από την Πρώτη Τροπολογία.

“Η απόφαση να τον απολύσουν ελήφθη λόγω πολιτικών πιέσεων και για τιμωρήσουν τον ειδικό πράκτορα Στροκ επειδή άσκησε το δικαίωμά του στην ελευθερία της έκφρασης”, τόνισε.

Ο Στροκ μετείχε στην έρευνα για την Κλίντον και στη συνέχεια εργάστηκε για κάποιο διάστημα στο επιτελείο του Μιούλερ, από το οποίο απομακρύνθηκε όταν αποκαλύφθηκαν τα πολιτικά SMS του προς την ερωμένη του, επίσης πράκτορα του FBI, Λάιζα Πέιτζ.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ