“Πυρά” από τη Γερμανία κατά του Τραμπ: Η πολιτική του καταστρέφει την ανάπτυξη- Το “αυστηρό μήνυμα” για το Ιράν

“Πυρά” εξαπέλυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ κατά του Ντόναλντ Τραμπγια την πολιτική των δασμών και των κυρώσεων που ασκεί ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Όπως τονίζει ο Αλτμάιερ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η πολιτική αυτή καταστρέφει την ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, ενώ έστειλε μήνυμα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να υποκύψει στις πιέσεις της Αμερικής σχετικά με το Ιράν.

Οι ΗΠΑ έχουν προχωρήσει στην επιβολή σειράς δασμών στα εισαγόμενα προϊόντα με στόχο την προστασία των θέσεων εργασίας στη χώρα, με τον Τραμπ να κάνει λόγω για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές από την Κίνα, την Ευρώπη και άλλες χώρες.

Η αποφασιστικότητα του Τραμπ να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, οι οποίες στοχεύουν επίσης τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Ιράν, άνοιξε ακόμη ένα μέτωπο με την ΕΕ.

«Αυτός ο εμπορικός πόλεμος επιβραδύνει και καταστρέφει την ανάπτυξη, και δημιουργεί νέες αβεβαιότητες», δήλωσε ο Αλτμάιερ στην εφημερίδα Bild am Sonntag, προσθέτοντας ότι αυτοί που επηρεάζονται περισσότερο είναι οι καταναλωτές καθώς οι υψηλοί δασμοί οδηγούν σε αύξηση των τιμών, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Αλτμάιερ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία που πέτυχε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τον Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο μήνα, επισημαίνοντας ότι η ενδιάμεση συμφωνία έσωσε εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-ΕΕ ξεκίνησε όταν ο Τραμπ επέβαλλε δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την ΕΕ, με τις Βρυξέλλες να απαντούν με αντίποινα σε ορισμένα εισαγόμενα προϊόντα από τις ΗΠΑ. Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ