Στα «τάρταρα» η δημοτικότητα της Μέι

Σύμφωνα με δημοσκόπηση από το ινστιτούτο ORB International, η στήριξη που παρέχουν οι Βρετανοί στην πρωθυπουργό τους Τερέζα Μέι όσον αφορά στους χειρισμούς της για το Brexit πέφτει στο χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί, 22%

Μάλιστα, το α’ εξάμηνο του 2017, οι Βρετανοί επιδοκίμαζαν τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την ΕΕ, σε ποσοστό 55%. Έκτοτε, ωστόσο, ελαττώθηκε, την ώρα που η συντηρητική κυβέρνηση της χώρας δίνει μάχη για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα καθορίζει τις σχέσεις του Λονδίνου με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο μέλλον.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 60% των ερωτηθέντων δεν νιώθουν σιγουριά ότι η Τερέζα Μέι θα συνάψει την πιο συμφέρουσα συμφωνία, ένα ποσοστό αυξημένο από το 56% τον περασμένο μήνα. Την ίδια στιγμή, το 22% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι θα καταφέρει να συνάψει την ορθότερη για τους Βρετανούς συμφωνία.

Ενώ στις 29 Μαρτίου του 2019 η Βρετανία είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση της Μέι, το κοινοβούλιο, οι πολίτες και ο επιχειρηματικός κόσμος παραμένουν βαθιά διχασμένοι για τη μορφή που θα έπρεπε να έχει το Brexit.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ