Πούτιν: Είμαι έτοιμος να συναντήσω τον Τραμπ, είτε στην Ουάσιγκτον είτε στη Μόσχα

Στο Γιοχάνεσμπουργκ βρίσκεται ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για τη συνάντηση των χωρών της ομάδας BRICS.

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σημείωσε ότι είναι έτοιμος να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον και να συναντηθεί μαζί του, ή να τον προσκαλέσει να επισκεφθεί τη Μόσχα κι επιπλέον επεσήμανε ότι και οι δύο είναι έτοιμοι για περαιτέρω συναντήσεις κορυφής. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να τονίσει πως πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να γίνουν τέτοιες συναντήσεις.

Όπως είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, οι συναντήσεις με τον Τραμπ είναι ωφέλιμες, όχι μόνο για τη Ρωσία και τις ΗΠΑ αλλά και για όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι τηλεφωνικές επαφές μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον δεν αρκούν και πως οι δύο πλευρές πρέπει να συναντώνται για να συζητούν ζητήματα όπως είναι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και οι διεθνείς διενέξεις.

Σημείωσε ότι θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του σε διάφορες διεθνείς συναντήσεις, όπως στη συνάντηση κορυφής των G20.

Αναφερόμενος στον ίδιο τον Τραμπ, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι μπορεί να ασκεί κάποιος κριτική στον Τραμπ, αλλά το μεγάλο του προσόν είναι ότι επιδιώκει να εκπληρώσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Όπως σημείωσε, “αυτό είναι, εκείνο που ξεχωρίζει τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ, επειδή κατά κανόνα, μετά τις εκλογές οι διάφοροι ηγέτες ξεχνούν τι είχαν υποσχεθεί στον λαό όταν κατέβαιναν στις εκλογές, αλλά ο Τραμπ όχι. Μπορεί να του ασκεί κάποιος κριτική γι’ αυτά που κάνει και είναι πολλοί αυτοί που ασχολούνται με αυτή την κριτική, όμως ένα πράγμα είναι προφανές, ότι επιδιώκει να τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις».

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ