Καταρράκτης στην πρόσοψη ουρανοξύστη – ΦΩΤΟ

Οι άνθρωποι ταξιδεύουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης για να δουν από κοντά ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της φύσης, τους καταρράκτες. Κάποιος από την κινεζική κατασκευαστική εταιρεία Guizhou Ludiya Property Management το κατάλαβε και σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα καταρράκτη στον ουρανοξύστη των γραφείων της εταιρίας, δημιουργώντας έτσι τον ψηλότερο τεχνητό καταρράκτη.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το θέαμα είναι εντυπωσιακό αν και παράδοξο. Ο τεχνητός καταρράκτης βρίσκεται στην πόλη Guiyang, πρωτεύουσα της επαρχίας Guizhou στη νοτιοδυτική Κίνα και απαιτεί 4 μεγάλες αντλίες για να φτάσει το νερό σε ύψος 106 μέτρων και να καταλήξει στο έδαφος. Η εντυπωσιακή αυτή δημιουργία δεν ήταν εύκολη υπόθεση, αφού τόσο οι τεχνικές προκλήσεις όσο και το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας ήταν κάτι που υπεύθυνοι έπρεπε να λάβουν σοβαρά υπόψη πριν την ολοκλήρωσή του. Πιστεύεται μάλιστα, ότι το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας είναι πάνω από 100 δολάρια την ώρα, για αυτό ο καταρράκτης χρησιμοποιείται μόνο για ειδικές περιπτώσεις.

Ορισμένοι από τους κατοίκους που έρχονται αντιμέτωποι με το θέαμα, το χαρακτηρίζουν ιδιαίτερο και ότι θα μπορούσε να συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής. Άλλοι πάλι, κάνουν λόγο για ένα δαπανηρό και ματαιόδοξο έργο.

Πηγή: perierga.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ