Επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά του πρώην ηγέτη του Σιν Φέιν στο Μπέλφαστ – BINTEO-ΦΩΤΟ

Με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς επιτέθηκαν άγνωστοι εναντίον της οικίας του πρώην ηγέτη του Σιν Φέιν, Τζέρι Άνταμς αλλά και του Μπόμπι Στόρεϊ, επίσης πρώην ηγετικού στελέχους του κόμματος.

Από τις μολότοφ προκλήθηκαν ζημιές σε ένα αυτοκίνητο, ενώ η αστυνομία ανέφερε ότι ερευνά “δύο επεισόδια” που σημειώθηκαν σε δύο διαφορετικές διευθύνσεις στο δυτικό Μπέλφαστ, χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με το Σιν Φέιν, στόχος των δραστών ήταν τα σπίτια του Τζέρι Άνταμς και του Μπόμπι Στόρεϊ, πρώην ηγετικού στελέχους του κόμματος.

“Όλα καλά. Δεν τραυματίστηκε κανείς” διαβεβαίωσε ο Άνταμς ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο παρέδωσε τα ηνία του Σιν Φέιν στη Μαίρη Λου Μακντόναλντ, έπειτα από 34 χρόνια στην ηγεσία του.

Ένας εκπρόσωπος του κόμματος, ο Τζέρι Κέλι, καταδίκασε αυτές τις “θρασύδειλες” ενέργειες. “Λίγα λεπτά πριν από την επίθεση στην είσοδο του σπιτιού του Άνταμς υπήρχαν μικρά παιδιά. Κάνω έκκληση να επικρατήσει ηρεμία. Αυτές οι επιθέσεις είναι απονενοημένες ενέργειες ολοένα και πιο απεγνωσμένων ομάδων”, ανέφερε.

Η καλοκαιρινή περίοδος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη για τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς οι προτεστάντες οργανώνουν κάθε χρόνο παρελάσεις, από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο, με αποκορύφωμα την παρέλαση της 12ης Ιουλίου.

Με τον τρόπο αυτό γιορτάζουν την επικράτηση, το 1690 του προτεστάντη βασιλιά Γουλιέλμου Γ΄ της Οράγγης επί του καθολικού Ιακώβου Β΄. Τις τελευταίες νύχτες σημειώθηκαν πολλά επεισόδια, ιδίως στην πόλη Λοντοντέρι, για τα οποία η τοπική αστυνομία επιρρίπτει την ευθύνη στην αποσχισθείσα οργάνωση “Αληθινός IRA”.

Πηγή: ΑΠΕ, Daily Mail, Independent.ie

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ