Νέα απώλεια των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν – Αμερικανός στρατιωτικός σκοτώθηκε σε μάχη

Ένας Αμερικανός στρατιωτικός σκοτώθηκε σε μάχη κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο Αμερικανού στρατιωτικού στην ασιατική χώρα μέσα σε μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, ένα στέλεχος των αφγανικών σωμάτων ασφαλείας σκοτώθηκε στην ίδια επιχείρηση, ενώ πολλά άλλα τραυματίστηκαν. Στην περιοχή όπου έγινε η επιχείρηση, οι αμερικανικές και οι αφγανικές ένοπλες δυνάμεις δρουν συχνά εναντίον τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Η ανακοίνωση δόθηκε στη δημοσιότητα ενώ βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη η σύνοδος κορυφής του NATO στις Βρυξέλλες.

Οι ηγέτες των χωρών-μελών του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού υποτίθεται ότι θα συζητούσαν κυρίως για την κατάσταση στο Αφγανιστάν στη σύνοδο, αλλά το ζήτημα πέρασε σε δεύτερο πλάνο, καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κλιμάκωσε τη διένεξη για τις αμυντικές δαπάνες των χωρών-μελών.

Στο Αφγανιστάν η βία αναζωπυρώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τη λήξη της χωρίς προηγούμενο κατάπαυσης του πυρός που είχε τεθεί σε εφαρμογή τον περασμένο μήνα.

Συντονισμένες επιθέσεις των Ταλιμπάν εναντίον δύο βάσεων του στρατού του Αφγανιστάν και τριών σημείων ελέγχου, στο βόρειο τμήμα της χώρας, είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 30 αφγανοί στρατιωτικοί, δήλωσαν εξάλλου αφγανοί αξιωματούχοι την Πέμπτη.

Πριν από μερικές ημέρες, ένας Αμερικανός στρατιωτικός σκοτώθηκε σε μια επίθεση από αυτές που αποκαλούνται «εκ των έσω»-ενός Αφγανού στρατιωτικού-στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ο αμερικανικός στρατός αναμένεται να θέσει υπό επανεξέταση τη στρατηγική του στο Αφγανιστάν σύντομα.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ