Φρίκη: Νοσοκόμα δολοφόνησε 20 ηλικιωμένους – Τους έβαζε απολυμαντικό στον ορό

Η νοσοκόμα που σκότωσε τουλάχιστον 20 ηλικιωμένους ασθενείς σε γηροκομείο στην Ιαπωνία, δήλωσε στους ερευνητές ότι πρόσθεσε απολυμαντικό στις ενδοφλέβιες αγωγές τους, λίγο πριν τελειώσει τη βάρδια της, επειδή ήταν «ενοχλητικό» να μιλάει στους συγγενείς όταν πέθαινε ένα άτομο κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας της.

Η 31χρονη Αγιούμι Κουμπόκι ομολόγησε τον φόνο περίπου 20 τροφίμων του γηροκομείου. Ακόμα μεγαλύτερο όμως ήταν το σοκ των αστυνομικών, όταν η νοσοκόμα ισχυρίστηκε ότι τους δολοφονούσε λίγο πριν φύγει από το νοσοκομείο, για να βρεθούν όταν έλειπε, γιατί δεν είχε διάθεση να εξηγεί στους συγγενείς τους τα αίτια του θανάτου τους.

Η αρχική εκτίμηση των γιατρών ήταν ότι οι δύο 88χρονοι είχαν πεθάνει από φυσικά αίτια μολονότι στις νεκροψίες είχε ανιχνευθεί η ουσία που είχε χρησιμοποιήσει η 31χρονη νοσοκόμα. Η ίδια ουσία ανιχνεύθηκε και σε έναν 89χρονο και μια 78χρονη που πέθαναν την ίδια περίοδο με τους δύο 88χρονους.

Οι υποψίες στο ιατρικό προσωπικό ενισχύθηκαν και από άλλα επεισόδια που θα μπορούσαν να είχαν γίνει μόνο από κάποιον εργαζόμενο στον οίκο ευγηρίας, όπως το ότι είχαν κλαπεί στολές και είχαν τρυπηθεί με σύριγγα τουλάχιστον 10 μπουκάλες με ορό.

Η Κουμπόκι εργαζόταν ως νοσοκόμα από το 2008 και στο συγκεκριμένο γηροκομείο από το 2015 με τους υπευθύνους του να δηλώνουν ότι ήταν ικανή, «αν και πολλές φορές δεν μπορούσες να καταλάβεις τι είχε στο μυαλό της».

Πηγή: Telegraph

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ