Σάλος στο Ιράν: Πέρασαν χειροπέδες σε 18χρονη που χόρευε στο Instagram – ΒΙΝΤΕΟ

Σάλο έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο η σύλληψη της 18χρονης Maedeh Hojabri, επειδή ανέβασε βίντεο στο Instagram να χορεύει χωρίς να φορά την hijab. Οι Αρχές την συνέλαβαν για παραβίαση των ηθικών κανόνων με τη νεαρή να υποστηρίζει ότι το έκανε εσκεμμένα.

Η 18χρονη όπως φαίνεται λατρεύει τα social media αφού έχει δημοσιεύσει 300 βίντεο στον λογαριασμό της, χορεύοντας σε Ιρακινούς ρυθμούς. Έτσι, και στην προκειμένη περίπτωση, δήλωσε, ότι το έκανε για να αυξήσει τους followers της.

Πολλοί ήταν εκείνοι που υπερασπίστηκαν την 18χρονη όπως ο Ιρανός blogger και ακτιβιστής Hossein Ronaghi:«Αν πείτε στους ανθρώπους οπουδήποτε στον κόσμο ότι συλλαμβάνονται κορίτσια 17 και 18 ετών εξαιτίας της ομορφιάς τους και της απόλαυσης του χορού και κατηγορούνται για το έγκλημα της πορνείας, ενώ οι παιδεραστές είναι ελεύθεροι θα γελάσουν! Γιατί δεν είναι δυνατόν να το πιστέψουν!».Κύμα συμπαράστασης εκδηλώθηκε και από πολλές γυναίκες μέσω του διαδικτύου αναρτώντας hashtags όπως #dancetofreedom και #dancing_isn’t_a_crime.Πηγή ρεπορτάζ: Daily Mail

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ