ΥΠΕΞ ΗΠΑ: Στα προσεχώς μια συνάντηση Τραμπ – Πούτιν

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί πιθανότατα με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν «στο εγγύς μέλλον», δηλώνει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι οι λεπτομέρειες μια συνόδου κορυφής θα συζητηθούν με την ευκαιρία της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στη Μόσχα ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου σε θέματα εθνικής ασφάλειας.

«Ξέρω ότι ο πρεσβευτής Μπόλτον σκοπεύει να μεταβεί στη Μόσχα την Κυριακή ή την Δευτέρα. Θα συναντηθεί με τον ομόλογό του και πιστεύω ότι είναι πιθανό ο Πρόεδρος Τραμπ να συναντηθεί με τον ομόλογό του μάλλον σύντομα μετά από αυτή τη συνάντηση», είπε ο Πομπέο.

Στις αρχές Ιουνίου ο Πούτιν είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμος για μια συνάντηση με τον Τραμπ, λέγοντας ότι πολλές χώρες, όπως η Αυστρία, θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν την πολυαναμενόμενη σύνοδο κορυφής. Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει πιθανότητα η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ