Συνελήφθησαν στην Ιταλία καταζητούμενοι για τις κλοπές ιατρικών μηχανημάτων από ελληνικά νοσοκομεία

Άλλα δύο μέλη της σπείρας που έκλεβε ιατρικά μηχανήματα από ελληνικά νοσοκομεία έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας, όχι στη χώρα μας, αλλά στη Νάπολη της Ιταλίας, καθώς είχε εκδοθεί σε βάρος τους διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, ζευγάρι Κολομβιανών, οι οποίοι αναζητούνταν από τη πρώτη στιγμή, τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν και είχαν συλληφθεί οι συνεργοί τους.

Να θυμίσουμε ότι τα μέλη του διεθνούς κυκλώματος, τον Μάιο και Ιούνιο του 2017, κατάφεραν να αρπάξουν μέσα από δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, της Λαμίας, της Λάρισας και του Βόλου,ιατρικά μηχανήματα τα οποία προωθούσαν προς πώληση στο εξωτερικό, κυρίως σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, μέσω διεθνών εταιρειών μεταφοράς εμπορευμάτων.

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν πέντε από τα μέλη, για τα οποία εκδόθηκαν αμέσως, διεθνή εντάλματα σύλληψης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί στην Μπογκοτά ένας 50χρονος από την Κολομβία και στην Φρανγκφούρτη, μια 25χρονη, επίσης από την Κολομβία, η οποία ήταν η παραλήπτρια των «δεμάτων». 

Πριν τη σύλληψη ωστόσο, να θυμίσουμε ότι είχαν εντοπιστεί και κατασχεθεί στην Κολομβίατέσσερα ενδοσκόπια τα οποία επεστράφησαν στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και αυτό της Λάρισας, απ’ όπου είχαν κλαπεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ