Πρόκληση Λαβρόφ σε Κιμ Γιονγκ-Ουν: Ελάτε στη Ρωσία, θα χαρούμε να σας δούμε

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Πιονγκγιάνγκ, ο Σεργέι Λαβρόφ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ-Ουν, προσκαλώντας μάλιστα τον ηγέτη της Βόρειας Κορέα στην Μόσχα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των συνομιλιών μεταξύ Σεούλ-Πιονγκγιάνγκ, ενώ σημείωσε ότι η Μόσχα επιθυμεί την ειρήνη και την πρόοδο στην κορεατική χερσόνησο.

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: «Ελάτε στη Ρωσία, θα χαρούμε να σας δούμε. Εμείς και ο πρόεδρός μας αποτιμούμε πολύ θετικά τη Διακήρυξη του Πανμουντζόμ που υπογράψατε εσείς και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κορέας. Αναφερθήκαμε λεπτομερώς στη διεθνή κατάσταση και κυρίως στα προβλήματα που πρέπει να διευθετηθούν ώστε να επιτύχουμε την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου με τη δημιουργία ενός σταθερού συστήματος για την ειρήνη και την ασφάλεια. Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας στην πιο στενή συνεργασία με τη Βόρεια Κορέα στο όνομα της επίλυσης όλων των διμερών και διεθνών ζητημάτων».

Η τελευταία επίσκεψη Ρώσων αξιωματούχων στη Βόρεια Κορέα ήταν τον Μάρτιο, όταν ο υπουργός αρμόδιος για την ανάπτυξη της Άπω Ανατολής Αλεξάντρ Γκαλούσκα μετέβη στην Πιονγκγιάνγκ για να συζητήσει για τις διμερείς, οικονομικές σχέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ