• Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το διπλό φονικό της Κύπρου - Ο καθηγητής πάλεψε για τη ζωή του

  3:06 μμ, Τρίτη 22 Μάι 2018 3:06 μμ, Τρίτη 22 Μάι 2018

  Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το διπλό φονικό που είχε συγκλονίσει πριν από περίπου ένα μήνα την Κύπρο. Όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το μοιραίο βράδυ της 18ης Απριλίου προκαλούν ανατριχίλα, καθώς όπως προκύπτει ο 15χρονος γιος του άτυχου ζεύγους ήταν αυτήκοος μάρτυρας των όσων συνέβαιναν πριν μετατραπεί σε θεατή, ενώ ο 60χρονος καθηγητής Γιώργος Χατζηγεωργίου φέρεται να πάλεψε για τη ζωή του, πριν δολοφονηθεί με πολλαπλές μαχαιριές .

  Η ιστοσελίδα «Πολίτης» αποκαλύπτει την κατάθεση του 33χρονουδράστη Λοΐζου Τζιωνή. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο 33χρονος, το 2012, και ενώ εργαζόταν ως αλουμινάς, τον έστειλε ο εργοδότης του στο σπίτι του ζευγαριού προκειμένου μετρήσει τα παράθυρα για να τοποθετηθούν σίτες. Όταν πήγε ξανά στο σπίτι για να τις τοποθετήσει, ενημερώθηκε για την ύπαρξη του χρηματοκιβωτίου, καθώς ο ιδιοκτήτης του είχε ζητήσει να βάλει σε αυτό κάποιες βίδες. Το χρηματοκιβώτιο βρισκόταν κάτω από το πάτωμα ενός δωματίου, που θεώρησε πως επρόκειτο για ξενώνα, ενώ υπολόγισε ότι ήταν τόσο το βάρος του, που θα χρειάζονταν τουλάχιστον τρία άτομα για να το μετακινήσουν. Στο σπίτι είχε πάει συνολικά 3-4 φορές, έχοντας πάρει μαζί του σε 1-2 περιπτώσεις και τον αδελφό του για βοηθό.

  Ο 33χρονος υποστήριξε πως χρωστούσε σε διάφορους προμηθευτές ναρκωτικών περίπου 6.000 ευρώ και πιεζόταν να τους εξοφλήσει. Ως δύο από τα πρόσωπα με τα οποία είχαν συμφωνήσει αρχικά να κάνουν μαζί τη «δουλειά» κατονόμασε έναν από τους προμηθευτές του, καθώς και τον 22χρονο Μάριο Χ’’ Ξενοφώντος, τον οποίο, όπως υποστηρίζει, είχε γνωρίσει τελευταία, καθώς συνόδευε τον προμηθευτή όταν θα του παρέδιδαν τα ναρκωτικά. Ο πρώτος τελικά έκανε πίσω, ενώ ο δεύτερος δέχθηκε, καθώς χρωστούσε και εκείνος.

  Τις ώρες που προηγήθηκαν του εγκλήματος, ο 22χρονος μετέβη στο σπίτι του 33χρονου και εκεί, παρουσία του αδελφού του και της συμβίας του, έκανε ένα σχεδιάγραμμα της οικίας των θυμάτων, με τον ίδιο να δηλώνει ότι την ξέρει «σπιθαμή προς σπιθαμή». Ακολούθως οι τρεις τους (εκτός της κοπέλας) έκαναν χρήση κοκαΐνης και στη συνέχεια ξεκίνησαν ο ίδιος και ο 22χρονος για το σπίτι του ζευγαριού. Μαζί του ο 33χρονος είχε πάρει μια τσάντα στην οποία τοποθέτησε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, ένα τάμπλετ, το σπαθί και το ρόπαλο, ενώ το μαχαίρι το είχε επάνω του.

  Όταν έφθασαν στην περιοχή περίπου μία ώρα αργότερα στάθμευσαν το όχημα στο υπόγειο παρακείμενης πολυκατοικίας και ανέβηκαν στην ταράτσα για να μπορούν να κατοπτεύουν τον χώρο. Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του Λοΐζου Τζιωνή, ο 22χρονος τον πίεζε να γίνει η «δουλειά», αν και ο ίδιος είχε αρχίσει να αγχώνεται, καθώς περνούσε η επίδραση της κοκαΐνης.

  Όταν τελικά εισήλθαν στην αυλή του σπιτιού παρατήρησαν ότι το παράθυρο του μπάνιου ήταν ελαφρώς ανοιχτό και τότε ο 33χρονος ανέβηκε στην κληματαριά, με τον Χ’’ Ξενοφώντος να του δίνει ώθηση ώστε να μπορέσει να μπει στο σπίτι. Όπως αναφέρει στην κατάθεσή του, όταν μπήκε στο σπίτι, κινήθηκε κατευθείαν στο δωμάτιο όπου είχε δει το χρηματοκιβώτιο, όμως διαπίστωσε ότι όλα «ήταν ξιμπαρρωμένα» και ότι δεν υπήρχε αυτό που έψαχνε.

  Ως δολοφόνο έδειξε τον αδελφό του

  Στην κατάθεση, στην οποία κατονόμαζε ως τον φυσικό αυτουργό τον ετεροθαλή αδελφό του Λευτέρη Σολωμού, ο Τζιωνής φέρεται να περιγράφει πώς λειτούργησε ο καθένας. Συγκεκριμένα ισχυρίζεται ότι ο αδελφός του είχε ανάγκη από χρήματα επειδή ήθελε να διεκδικήσει νομικά την κηδεμονία του παιδιού του και για αυτόν τον λόγο τον ρωτούσε εάν υπάρχει κάτι να κλέψουν. Όταν κατέληξαν ότι στόχος θα ήταν το σπίτι του τραγικού ζεύγους, επειδή και ο ίδιος είχε ανάγκη από χρήματα, ο Τζιωνής εμφανίζει τον Σολωμού ως τον συνοδό του, αλλά και ως το πρόσωπο που εισήλθε στο σπίτι και σκότωσε το ζεύγος.

  Μάλιστα αποδίδει τις «αποκαλύψεις» του στο ότι τον έτρωγαν οι τύψεις και γι’ αυτό ήθελε να πει την «αλήθεια», ενώ στην εν λόγω κατάθεση φέρεται να εκφράζει και την επιθυμία του να τύχει προστασίας από την Αστυνομία προκειμένου να βγει μάρτυρας κατηγορίας.

  Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις κατηγορούμενοι έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, το οποίο θα συνέλθει για την πρώτη δικάσιμο στις 13 Ιουνίου.

  Πάλεψε για τη ζωή του ο 60χρονος καθηγητής

  Τότε, άκουσε μια γυναικεία φωνή. Από την ταραχή του άρχισε να ψάχνει σημείο για να κρυφτεί και τελικά εισήλθε στο δωμάτιο του ζεύγους. Εκεί είδε την Ντίνα Σεργίου, η οποία σηκώθηκε απότομα από το κρεβάτι της. Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, θυμάται ότι της ζήτησε συγγνώμη και την παρακάλεσε να μην φωνάξει. Όμως η γυναίκα έβγαλε μια κραυγή και τότε, «με την καρδιά του έτοιμη να σπάσει», όπως λέει ο 33χρονος, έβγαλε το μαχαίρι που είχε επάνω του.

  Στο άκουσμα της κραυγής της συζύγου του, ο 60χρονος καθηγητής ανέβηκε και αυτός στο υπνοδωμάτιο. Μόλις τον είδε, ο 60χρονος τον άρπαξε από τον λαιμό, όπως αναφέρει. Τότε «ψευτοπάλεψαν» και άρχισε να του καταφέρνει χτυπήματα επειδή «ένιωθε απειλή».

  Μετά τη δολοφονία του τραγικού ζεύγους προχώρησε προς το υπνοδωμάτιο του παιδιού και τότε αντιλήφθηκε ότι θα τα είχε ακούσει όλα επειδή η πόρτα ήταν ελαφρώς ανοιχτή. Το παιδί, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Τζιωνής, εκλιπαρούσε για τη ζωή του και του έλεγε να πάρει ό,τι θέλει από το σπίτι.

  Στο μεταξύ ο Χ’’ Ξενοφώντος χτυπούσε επίμονα την πόρτα για να του ανοίξει ο Τζιωνής και όταν αυτό συνέβη, ο 33χρονος έκλεισε το παιδί στο κελάρι. Ισχυρίζεται δε ότι συμβούλευσε το παιδί να βρει κάποιον τρόπο για να δραπετεύσει. Αφού μπήκε και ο 22χρονος στο σπίτι, άκουσαν λίγο αργότερα κάτι σαν κουδούνι και τότε τράπηκαν σε φυγή. Όταν επέστρεψε στο σπίτι του ο Τζιωνής και χτυπούσε το τζάμι του παραθύρου τού υπνοδωματίου του για να του ανοίξει η συμβία του, ισχυρίζεται ότι έπεσε στα γόνατα και της ζητούσε συγγνώμη.

  Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί και άλλες καταθέσεις του 33χρονου, στις οποίες πότε επικαλείτο το δικαίωμα της σιωπής και πότε κατονόμαζε ως δράστες του εγκλήματος άλλα πρόσωπα.

  Ανάμεσα σε αυτά δεν ήταν μόνο ο αδελφός του, αλλά και άλλο άτομο από το συγγενικό του περιβάλλον, το οποίο, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, τον ρωτούσε εάν υπάρχει κάτι για να κλέψουν και ο ίδιος εξέφραζε άγνοια. Ωστόσο το άτομο αυτό του έδειξε ένα πιστόλι το οποίο εξέλαβε ως πραγματικό και τότε κατάλαβε ότι μιλούσε σοβαρά. Έτσι του μίλησε για το συγκεκριμένο σπίτι…

  Πηγή: politis.com.cy

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα