Ποινή κάθειρξης 20 ετών για απόπειρα δολοφονίας αστυνομικών στον μακελάρη του Παρισιού

Βελγικό δικαστήριο έκρινε τον ύποπτο για επιθέσεις στο Παρίσι Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ένοχο για απόπειρα φόνου αστυνομικών τον Μάρτιο 2016 στις Βρυξέλλες, μετέδωσε σήμερα το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Ο Αμπντεσλάμ, ο οποίος είναι ο κύριος ύποπτος για τις επιθέσεις που είχε πραγματοποιήσει το 2015 το Ισλαμικό Κράτος στο Παρίσι, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών για την ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία το 2016, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών στην κοινότητα Φορέ (Forest) των Βρυξελλών.

Στον συγκατηγορούμενο του Αμπντεσλάμ, τον Σοφιάν Αγιαρί, επιβλήθηκε επίσης ποινή κάθειρξης 20 ετών για τρομοκρατική απόπειρα φόνου. Ούτε ο Αμπντεσλάμ, ούτε ο Αγιαρί, βρίσκονταν σήμερα στο δικαστήριο για να ακούσουν την απόφαση.

Ενώ ο συνήγορός του υποστήριξε πως ο 28χρονος Αμπντεσλάμ θα πρέπει να αθωωθεί λόγω σφάλματος στη διαδικασία, οι εισαγγελείς απήγγειλαν σε βάρος του κατηγορίες και ζήτησαν να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Ο Αμπντεσλάμ βρίσκεται σε γαλλική φυλακή περιμένοντας να δικαστεί για τον ρόλο του στην επίθεση που πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος τον Νοέμβριο 2015 στο Παρίσι. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, είναι ο μοναδικός επιζών από την ομάδα των καμικάζι τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ