Πυρκαγιά στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στη Νέα Υόρκη – Εκκενώθηκε το κτίριο

Εκκενώθηκε το απόγευμα της Τρίτης εξαιτίας πυρκαγιάς το κτήριο της Μόνιμης Αντιπροσωπίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, στο οποίο συστεγάζονται το Γενικό Προξενείο, το Εμπορικό Κέντρο, το Γραφείο Τύπου και το γραφείο του Ναυτικού Ακολούθου της Κύπρου στη Νέα Υόρκη.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τη 1:30 τοπική ώρα, πιθανόν από το υπόγειο, απ΄ όπου έβγαινε πυκνός καπνός, ο οποίος κατέκλυσε όλο το κτίριο. Αμέσως το κτήριο εκκενώθηκε με ασφάλεια από το προσωπικό – που είναι καλά στην υγεία του – και ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία η οποία κατέφθασε αμέσως.

Η φωτιά δεν φαίνεται να επεκτάθηκε σε άλλο όροφο του εξαώροφου κτηρίου και η πυροσβεστική την κατέσβησε γρήγορα. Πυροσβέστες παραμένουν ακόμη στο κτήριο επιθεωρώντας τις ζημιές.

Πριν λίγες μέρες, έπειτα από έρευνα που είχε διαταχθεί από το υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας για τις συνθήκες υγιεινής του κτηρίου, είχαν βρεθεί σε διάφορα σημεία του μόλυβδος, αμίαντος και μούχλα. Τα δύο πρώτα στοιχεία θεωρούνται καρκινογόνα και δόθηκε επείγουσα εντολή από το Υπουργείο Εξωτερικών για άμεση αναζήτηση κτηρίου για μετεγκατάσταση και στη συνέχεια να εξετασθεί η τύχη του σημερινού, που είναι ιδιόκτητο. Η σημερινή πυρκαγιά περιπλέκει περαιτέρω την κατάσταση, αφού για να γίνουν επισκευές σε κτήριο με πρόβλημα αμιάντου η σχετική τοπική νομοθεσία είναι ιδιαίτερα αυστηρή και προνοεί την εκκένωση του κτηρίου.Πηγή πληροφοριών: philenews.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ