Ένοχη δήλωσε η 17χρονη Παλαιστίνια που επιτέθηκε σε στρατιώτες, με αντάλλαγμα τη μείωση της ποινής της

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών επέβαλε ισραηλινό στρατοδικείο στην 17χρονη Παλαιστίνια Αχέντ Ταμίμι η οποία επιτέθηκε απρόκλητα χαστουκίζοντας και γρονθοκοπώντας δύο Ισραηλινούς στρατιώτες έξω από το σπίτι της, στο χωριό Νάμπι Σάλεχ. Το επεισόδιο σημειώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και είχε μεταδοθεί απευθείας, μέσω Facebook, από τη μητέρα της που επίσης συνελήφθη, μαζί και με έναν ανιψιό της.

Στο βίντεο εμφανίζονται η Άχεντ Ταμίμι και η 20χρονη εξαδέλφη της, Νουρ Ταμίμι, να πλησιάζουν τους δύο ισραηλινούς στρατιώτες και στη συνέχεια να τους κλωτσούν, να τους γρονθοκοπούν και να τους χαστουκίζουν χωρίς εκείνοι να αντιδρούν.

Οι δύο στρατιώτες βρίσκονταν στην αυλή σπιτιού για να εμποδίσουν τους Παλαιστίνιους να πετούν πέτρες εναντίον Ισραηλινών που βρίσκονταν εκεί κοντά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο στο στρατοδικείο του Οφερ της Δυτικής Οχθης.

Η Ταμίμι ήρθε σε συμφωνία με την ισραηλινή δικαιοσύνη και δήλωσε «ένοχη» προκειμένου να μειωθεί η ποινή της. Θα αφεθεί ελεύθερη το καλοκαίρι, αφού συνυπολογίζονται και οι τρεις μήνες της προφυλάκισής της, ενώ θα πληρώσει πρόστιμο 5.000 σέκελ (1.166 ευρώ).

Πηγή πληροφοριών: Times of Israel, Jerusalem Post, NBC News

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ