Οι Τούρκοι στήνουν παρατηρητήριο απέναντι από τα Ίμια – Τι αναφέρουν οι τουρκικές εφημερίδες

Ανησυχία προκαλούν στην Αθήνα οι κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τα εμπρηστικά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, καθώς συντηρούν την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έντονη κινητικότητα απέναντι από τα Ίμια και την τουρκική νησίδα Τσαβούς, όπου όπως έχει ανακοινώσει η Άγκυρα, έχει ξεκινήσει η κατασκευή στρατιωτικού παρατηρητηρίου.

Πλοία του ναυτικού της Τουρκίας έχουν μεταφέρει στρατιωτικά οχήματα και μηχανήματα, τα οποία προχωρούν σε χωματουργικές εργασίες για τη διάνοιξη δρόμου που θα οδηγεί στο υψηλότερο σημείο της νησίδας.

Σύμφωνα με την τουρκική Hurriyet, το παρατηρητήριο θα είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονες θερμικές κάμερες που θα ελέγχουν τις κινήσεις στις βραχονησίδες Ίμια, ως τις απέναντι ακτές της Καλόλιμνου και της Καλύμνου.

Για νέα στρατηγική κλιμάκωσης των εντάσεων με την Ελλάδα στο Αιγαίο κάνει λόγο δημοσίευμα της Yeni afak. “Τα ονόματα πίσω από την επιθετικότητα της Ελλάδας είναι οι συνήθεις ύποπτοι” γράφει η τουρκική εφημερίδα σε άρθρο της με τίτλο “Ποιος υποδαυλίζει την Αθήνα”, κατονομάζοντας τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ιταλία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως τις χώρες αυτές, την ώρα που η Τουρκία “καταπολεμά με επιτυχία τρομοκρατικές δυνάμεις στην Αφρίν”.

Οι χώρες που κατονομάζονται από την τουρκική εφημερίδα συμμετέχουν στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση “Ηνίοχος 2018”, η οποία οργανώνεται από την Πολεμική Αεροπορία, με βάση την Ανδραβίδα.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ