O Στιβ Μπάνον επίτιμος προσκεκλημένος στο συνέδριο του Εθνικού Μετώπου της Λεπέν

Με την φράση “Αφήστε τους να σας λένε ρατσιστές. Αφήστε τους να σας λένε ξενοφοβικούς. Αφήστε τους να σας λένε νατιβιστές. Θεωρήστε το μετάλλιο τιμής” ο πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου Στιβ Μπάνον ξεσήκωσε το πλήθος στο συνέδριο του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν.

Ο Μπάνον είναι ο επίτιμος προσκεκλημένος στο συνέδριο του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος, το οποίο διεξάγεται στη βόρεια Γαλλία. Επέλεξε μάλιστα να μιλήσει μονάχα για την 28χρονη ανιψιά της Μαρίν Λεπέν, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν.

Ο Μπάνον μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τη Μαριόν Μαρεσάλ, την ανιψιά της Μαρίν Λεπέν, προβλέποντας ότι θα έχει ένα λαμπρό μέλλον ως «ανερχόμενο αστέρι» της πολιτικής.

«Δεν είναι μονάχα ένα ανερχόμενο αστέρι της Δεξιάς στη Γαλλία. Είναι ένα από τα πλέον εντυπωσιακά πρόσωπα σε ολόκληρο τον κόσμο» επεσήμανε στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός εθνικιστής, που διετέλεσε διευθυντής του ιστότοπου Breitbart News, χωρίς καν να αναφερθεί στην οικοδέσποινά του τη Μαρίν Λεπέν.

Ο Μπάνον συναντήθηκε με τη Μαριόν, η οποία έχει προσωρινά αποσυρθεί από τον πολιτικό στίβο μετά την ήττα της θείας της στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Μαΐου, στο συνέδριο των Συντηρητικών στο Μέριλαντ τον περασμένο μήνα, όπου είχε πει ότι είναι «απόλυτα συγκλονιστική».

Όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους πώς ένιωσε για τα σχόλια του Μπάνον, η Μαρίν Λεπέν στράφηκε προς τον Αμερικανό και υπογράμμισε ότι οι δημοσιογράφοι επιχειρούν να υποδαυλίσουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των δύο γυναικών.

«Δεν καταλαβαίνουν ότι υπερασπιζόμαστε τις ίδιες ιδέες, στον εκπαιδευτικό τομέα εκείνη, στην πολιτική εγώ. Με ρωτάνε πώς αισθάνομαι για τα κολακευτικά λόγια που είπες για τη Μαριόν κι εγώ απαντώ: με κάνουν να χαίρομαι», είπε η Λεπέν, με τον Μπάνον να σχολιάζει: «Αυτό ονομάζουμε fake news».

Πηγή πληροφοριών: Washington Post

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ