Μήνυση εναντίον του Γουάινστιν κατέθεσε η πολιτεία της Νέας Υόρκης

Ο εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης κατέθεσε μήνυση εναντίον του κινηματογραφικού στούντιο που ίδρυσαν ο Χάρβεϊ Γουάινστιν με τον αδελφό του, Ρόμπερτ, επειδή δεν προστάτευσαν τους υπαλλήλους τους από τη σεξουαλική παρενόχληση και τους εκφοβισμούς του μέχρι πρότινος παντοδύναμου παραγωγού.

Με τη μήνυση αυτή εις βάρος της εταιρίας αλλά και προσωπικά κατά των δύο αδελφών, ο εισαγγελέας τους κατηγορεί για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του δικαιώματος στην εργασία.

«Η Εταιρία Γουάινστιν παραβίασε επανειλημμένα τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης με το να μην προστατεύσει τους υπαλλήλους της από σεξουαλική παρενόχληση, εκφοβισμούς και διάκριση. Πιθανή πώληση της εταιρίας θα πρέπει να διασφαλίζει πως τα θύματα θα αποζημιωθούν, ότι οι υπάλληλοι θα προστατευθούν στο μέλλον, και πως ούτε οι άμεσοι υπεύθυνοι ούτε εκείνοι που τους βοήθησαν δεν θα πλουτίσουν άδικα», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο εισαγγελέας Έρικ Σνάιντερμαν.

Η ενέργεια αυτή είναι αποτέλεσμα ερευνών που διήρκεσαν τέσσερις μήνες, στη διάρκεια των οποίων υπάλληλοι, στελέχη και θύματα του Χάρβεϊ Γουάινστιν ανακρίθηκαν, ενώ τα αρχεία και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ερευνήθηκαν λεπτομερώς, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης.

Μέχρι χθες πολλά από τα θύματα του Γουάινστιν είχαν καταθέσει αστικές αγωγές εις βάρος του, όπως και η εταιρία του, αλλά δεν είχε ακόμα ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του για την υπόθεση.

Πηγή πληροφοριών: New York Times, ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ