Ο Πρόεδρος της αντιπολίτευσης των Σκοπίων στον ΑΝΤ1: Τρεις φορές μίλησε για “Μακεδονία” – ΒΙΝΤΕΟ

«Αυτά είναι απλώς εικασίες και δεν θέλω να τις σχολιάσω», δήλωσε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 για τα πέντε πιθανά ονόματα της πρότασης Νίμιτς που έγραψαν τα ΜΜΕ της χώρας του ο επικεφαλής της σκοπιανής αντιπολίτευσης, Χριστιάν Μιτσκόσκι χρησιμοποιώντας, πάντως, τρεις φορές το “Μακεδονία” όταν αναφερόταν στην πατρίδα του.

Για έλλειψη ενημέρωσης από την κυβέρνηση των Σκοπίων για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για την επίλυση του ζητήματος με το όνομα έκανε λόγο σε αποκλειστική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Χριστιάν Μιτσκόσκι, ο οποίος διαδέχθηκε τον πρώην πρόεδρο, Νίκολα Γκρούεφσκι.

«Έχω αναλάβει εδώ κι ένα μήνα καθήκοντα ως νέος πρόεδρος του VMRO-DPMNE και δυστυχώς εδώ και 8 μήνες από την ανακήρυξη της νέας Κυβέρνησης δεν έχουμε καμία πληροφόρηση σχετικά με τη διαδικασία για την πιθανότητα μίας λύσης αυτής της διαμάχης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Εμείς, πάντως, τους ενθαρρύνουμε να βρεθεί επιτέλους μία λύση, η κατάλληλη, έντιμη λύση που θα είναι επαρκής για τα εθνικά συμφέροντα και των δύο χωρών και μετά η “Μακεδονία” να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., κάτι το οποίο είναι ο σκοπός και ο στόχος στο τέλος αυτής της διαδικασίας», είπε ακόμη ο επικεφαλής της σκοπιανής αντιπολίτευσης.

Όσο για το εάν είναι το κατάλληλο τάιμινγκ για τη λύση, ο κ. Μιτσκόσκι υποστήριξε: «Υπάρχει θετικό κλίμα, δεν γνωρίζω τον λόγο που το κλίμα που έγινε θετικό, αλλά θα υπάρχει λόγος και για αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε τους Πρωθυπουργούς της “Μακεδονίας” και της Ελλάδας για να απαντήσουν».

«Αισθάνομαι ότι στην κοινωνία της “Μακεδονίας” υπάρχει θετικό κλίμα και εμείς τους ενθαρρύνουμε», συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ