Σαρώνει τη Γαλλία η φονική καταιγίδα “Ελεανόρ” – Σε συναγερμό οι αρχές – ΒΙΝΤΕΟ

της Μαρίας Δεναξά

Ενας νεαρός σκιέρ βρήκε τραγικό θάνατο στο χιονοδρομικό κέντρο Μοριγιόν, όταν χτυπήθηκε από δέντρο που ξεριζώθηκε από τους ισχυρούς ανέμους της σφοδρής καταιγίδας Ελεανόρ, η οποία πλήττει από χθες τη Γαλλία.

Η καταιγίδα, που κατευθύνεται προς τα ανατολικοδυτικά, προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 15 ατόμων, εκ των οποίων τα 4 σοβαρά, και πολλές καταστροφές, ενώ άφησε 225.000 σπίτια χωρίς ηλεκτρικό στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της χώρας καθώς και σε περιοχές της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι γαλλικές αρχές προειδοποιούν σήμερα για αυξημένο κίνδυνο χιονοστιβάδων σε μεγάλο μέρος των Άλπεων. Ήδη το χωριό La Grave έχει αποκλειστεί από χιονοστιβάδα.

«Επρόκειτο για μια μικρή χιονοστιβάδα που απέκλεισε το χωριό», δήλωσε ο αντιδήμαρχος της πόλης Ρεζίς Ζουφρέ στα ΜΜΕ. Για λόγους ασφαλείας, σήμερα τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα στις Βόρειες Αλπεις συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Ελβετίας θα παραμείνουν κλειστά.

«Ο στόχος είναι να προστατέψουμε όλο τον κόσμο, τους πελάτες το προσωπικό αλλά και τον εξοπλισμό μας», εξήγησε στο γαλλικό πρακτορείο ο πρόεδρος των χιονοδρομικών κέντρων της Σαβοϊας, Νταβίντ Πονσόν.

Η γαλλική μετερεωλογική υπηρεσία εχει θέσει σε πορτοκαλί συναγερμό 21 συνολικά διαμερίσματα για πλημμύρες, επικίνδυνα κύματα ή χιονοστιβάδες. Από το πρωί τουλάχιστον 29.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό σε περιοχές της Αλσατίας, της Νορμανδίας, της Βουρουγουνδίας, της Λοραίνης, της Καμπανίας και της Πικαρδίας.

Στην Κορσική εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας εκδηλώθηκαν τρείς πυρκαγιές. Η μια προκλήθηκε όταν δέντρο έπεσε σε ηλεκτροφόρα καλώδια τραυματίζοντας τρία άτομα στο χωριό Τσιάτρα. Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων τα καναντέρ καθηλώθηκαν στο έδαφος με αποτέλεσμα να φουντώσει πυρκαγιάμ η οποία έκαψε 1500 στρέμματα σε περιοχή πολύ κοντά στην Μπαστιά.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ