Γιατί αναβλήθηκε γαλλική ταινία σχετική με τη σφαγή στο Μπατακλάν

Η γαλλική κρατική τηλεόραση ανέβαλε τη μετάδοση της ρομαντικής ταινίας που αναφέρεται στον έρωτα ενός ζευγαριού με φόντο τη σφαγή των ισλαμιστών τρομοκρατών του ISIS στο Μπατακλάν. Η αναβολή οφείλεται σε αντιδράσεις συγγενών που ζήτησαν να αποσυρθεί το έργο. Τα γυρίσματα της τηλεταινίας Ce soir-là (Εκείνη η Νύχτα), ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, η χήρα ενός θύματος συγκέντρωσε περισσότερες από 38.000 υπογραφές, με αποτέλεσμα το δημόσιο κανάλι France 2 να αναβάλει την προβολή, ενώ οι παραγωγοί συμβουλεύονται ομάδες επιζώντων.

Η ταινία είχε περιγραφεί ως μια μεγάλη ιστορία αγάπης μεταξύ μιας γυναίκας που ζει πίσω από το Μπατακλάν και ενός περαστικού, οι οποίοι βοηθούν τους ανθρώπους να διαφύγουν από τους μουσουλμάνους τρομοκράτες. Όταν οι επιζώντες ζητούν αργότερα να συναντήσουν τους ανθρώπους που τους βοήθησαν, ο άνδρας και η γυναίκα συναντιούνται ξανά και αρχίζει η σχέση τους.

Η επίθεση στο εσωτερικό της αίθουσας συναυλιών δεν αναπαραστάθηκε στην ταινία. Ωστόσο, η Claire Peltier, της οποίας ο σύζυγος σκοτώθηκε στο Μπατακλάν άρχισε τον αγώνα για την απαγόρευσή της. “Αυτό το έργο μας έβλαψε και μας έπληξε. Είμαστε σκανδαλισμένοι ότι ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα όπως αυτό θα μπορούσε να προβληθεί τόσο σύντομα, μετά από μια τέτοια βίαιη επίθεση”, έγραψε.

Στις 13 Νοεμβρίου 2015 ένοπλοι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους μπήκαν στην αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν κατά τη διάρκεια συναυλίας των Eagles of Death Metal, σκότωσαν 90 άτομα και τραυμάτισαν δεκάδες μέσα σε δύο ώρες.

Πηγή πληροφοριών: Guardian

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ