Νέα στοιχεία-σοκ για τον άνδρα που εισέβαλε με αυτοκίνητο στο SPD: Είχε τοποθετήσει εύφλεκτα υλικά και στο κόμμα της Μέρκελ

Με ένα αυτοκίνητο, στο οποίο είχαν τοποθετηθεί μπιτόνια βενζίνης και γκαζάκια, ένας 58χρονος άνδρας έπεσε χθες τη νύχτα, στις 22:50 τοπική ώρα, πάνω στη τζαμαρία του αρχηγείου των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών στο Βερολίνο.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε έσβησε γρήγορα χάρη στο σύστημα πυρόσβεσης. Σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό χτύπημα. Οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για την πιθανότητα ενός προσωπικού πολιτικού κινήτρου, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται σε λεπτομέρειες.

Ο δράστης, ο οποίος ανασύρθηκε αιμόφυρτος μέσα από το όχημα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, δήλωσε πάντως στις αρχές ότι ήθελε να θέσει τέρμα στη ζωή του. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι τοποθέτησε ταξιδιωτικό σάκο με εύφλεκτα υλικά στα κεντρικά του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο Βερολίνο, ο οποίος εντοπίστηκε και εξετάζεται από τις αρμόδιες αρχές.

Πολλά ερωτηματικά, ελάχιστες απαντήσεις

Οι γερμανικές αρχές διεξάγουν έρευνες με την κατηγορία του εμπρησμού και της προσπάθειας πρόκλησης έκρηξης. Παρά τους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι διωκτικές αρχές και στο σπίτι του 58χρονου τα κίνητρα για τις ενέργειές του παραμένουν μέχρι αυτή την στιγμή άγνωστα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης ανήκει στον ακραίο χώρο. Οι έρευνες συνεχίζονται ωστόσο προς κάθε κατεύθυνση.

Εκπρόσωπος του SPD δήλωσε πάντως ότι ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες. Εκτός από το προσωπικό ασφαλείας στην είσοδο, τα κεντρικά των σοσιαλδημοκρατικών ήταν άδεια την ώρα της επίθεσης. Ο πρόεδρος του κόμματος Μάρτιν Σουλτς έγραψε σήμερα στο twitter πως «χθες το βράδυ ένα αυτοκίνητο εισέβαλε στα κεντρικά του SPD. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβει. Είμαι χαρούμενος που κανείς δεν τραυματίστηκε».

Σήμερα το πρωί οι γερμανικές αρχές απομάκρυναν το όχημα από την είσοδο του κτηρίου. Ότι απέμεινε από την γυάλινη πόρτα, στην οποία χτύπησε το αυτοκίνητο, βρίσκεται κοντά στην είσοδο του κτηρίου, ενώ εκατοντάδες θραύσματα είναι ακόμα διασκορπισμένα παντού.

Πηγή: Deutshe Welle

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ