Η πρώην γραμματέας του Γουάινστιν “σπάει” τη σιωπή της – ΒΙΝΤΕΟ

Η πρώην γραμματέας του Χάρβεϊ Γουάινστιν “έσπασε” τη σιωπή της και παραχώρησε την πρώτη της συνέντευξη στο BBC. Η Ζέλντα Περκινς αποκαλύψε τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να “σπάσει” τη συμφωνία εμπιστευτικότητας, δύο δεκαετίες μετά την υπογραφή του.

Το BBC ζήτησε από τον Γουάινστιν να απαντήσει στους ισχυρισμούς. Οι δικηγόροι του απάντησαν ότι αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι άσκησε οποιαδήποτε μη συναινετική σεξουαλική πράξη ή απειλητική συμπεριφορά. Η Miramax δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Η Πέρκινς εργάστηκε για τη Miramax Films στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία του 1990. Έφυγε μετά από την καταγγελία μιας συναδέλφου της, ότι είχε προσπαθήσει να τη βιάσει, την οποία ο ίδιος αρνήθηκε.

“Προσπάθησα να εκθέσω τη συμπεριφορά του, αλλά οι δικηγόροι μου είπαν ότι δεν είχα καμία πιθανότητα”. Η Πέρκινς ήταν 24 ετών, όταν υπέγραψε τη συμφωνία εμπιστευτικότητας το 1998, η οποία την εμπόδιζε να μιλήσει για την σεξουαλική επίθεση. Τώρα, μετά από 19 χρόνια σιωπής της, μίλησε δημοσίως για την κακομεταχείριση γυναικών στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

“Τα τελευταία 19 χρόνια ήταν τρομακτικά, δεν μου επιτρεπόταν να μιλήσω, δεν μου επιτρεπόταν να είμαι ο εαυτός μου. Δεν είναι μόνο ενοχλητικό για μένα, αλλά για πολλές γυναίκες που δεν μπόρεσαν να πουν την ιστορία τους, το παρελθόν τους και για πολλές την τραυματική εμπειρία τους. Παρόλο που η διαδικασία που πέρασα ήταν νόμιμη, ήταν ανήθικη” τόνισε.

“Η κοπέλα έτρεμε, από το άγχος και σαφώς το σοκ”, είπε. “Δεν ήθελε να γνωρίζει κανείς τι έγινε και ήταν απολύτως τρομοκρατημένη για τις συνέπειες, μίλησα μαζί της και προσπάθησα να την ηρεμήσω πριν αντιμετωπίσω τον Harvey πρόσωπο με πρόσωπο”.

“Οι δικηγόροι κατέστησαν πολύ σαφές ότι δεν είχαμε πολλές επιλογές “, είπε.” Δεν είχαμε φυσικά στοιχεία γιατί δεν είχαμε πάει στην αστυνομία και τελικά θα ήταν τα λόγια δύο νεαρών γυναικών εναντίον του Γουάινστιν. Εκ των υστέρων, οι δικηγόροι μου έδιναν τις συμβουλές που θεωρούσαν καλύτερες” συνέχισε.

“Εάν έχετε συμφωνήσει και κάποιος έχει υπογράψει ότι θα πάει σε θεραπεία, ότι θα απομακρυνθεί από την δική του εταιρεία εάν κάποιος άλλος υποβάλει καταγγελία την επόμενη περίοδο, ότι μια πολιτική για σεξουαλική παρενόχληση θα εφαρμοστεί στην εταιρεία, τότε είναι αρκετά σαφές ότι κάτι δεν πάει καλά ».

Έλαβε 125.000 λίρες ως μέρος του συμφωνητικού, τα οποία τώρα θεωρεί ως πληρωμή για τη σιωπή της.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ