Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο κέντρο εκπαίδευσης των δυνάμεων ασφαλείας στην Καμπούλ

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που εξαπολύθηκε σήμερα εναντίον του βασικού κέντρου στρατιωτικής εκπαίδευσης των αφγανικών υπηρεσιών Πληροφοριών (NDS) στο δυτικό τμήμα της Καμπούλ, σύμφωνα με το πρακτορείο του Amaq.

«Δύο βομβιστές αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν εναντίον του κέντρου Πληροφοριών του Αφγανιστάν στην Καμπούλ», μετέδωσε το Amaq.

Περισσότερες από δύο ώρες μετά την έναρξη της επίθεσης δεν είναι διαθέσιμες πληροφορίες για θύματα, ούτε λεπτομέρειες για τον τρόπο που εξαπολύθηκε, όμως ένας φωτοειδησεογράφος του AFP είδε δύο ασθενοφόρα να αποχωρούν από το σημείο.

Περίπου στις 10:00 μια ομάδα ένοπλων δραστών επιτέθηκε σε ένα κτίριο του κέντρου εκπαίδευσης των NDS στην Καμπούλ. Αγνοούμε τον αριθμό των δραστών και αν υπάρχουν θύματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών Νατζίμπ Ντάνις, διευκρινίζοντας ότι έχουν σταλεί ενισχύσεις στο σημείο.

Ο αναπληρωτής του Νάσρατ Ράχιμ έκανε λόγο για «πυρά από βαρέα και ελαφρά όπλα», τα οποία ακούστηκαν από τη συνοικία που βρίσκεται το κέντρο εκπαίδευσης, κοντά στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο στο Twitter για «μια έκρηξη την οποία ακολούθησαν πυρά», συνηθισμένο σενάριο στις επιθέσεις που εξαπολύουν οι αντάρτες.

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Αφγανιστάν επεσήμανε ότι το κέντρο εκπαίδευσης «80» είναι το μεγαλύτερο που χρησιμοποιούν οι NDS και είναι εκεί που εκπαιδεύονται οι πράκτορες των υπηρεσιών Πληροφοριών.

Τον Σεπτέμβριο το κέντρο εκπαίδευσης αυτό έγινε στόχος μιας επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο από την οποία είχαν τραυματιστεί τρεις άνθρωποι, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ