Ξανά στη φυλακή στα 96 του χρόνια ο «λογιστής του Άουσβιτς»

Ο λεγόμενος “λογιστής του Άουσβιτς” αντιμετωπίζει 4χρονη φυλάκιση, σύμφωνα με νέα απόφαση γερμανικού δικαστηρίου. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο 96χρονος, Όσκαρ Γκέρινγκ, παρά την προχωρημένη ηλικία του μπορεί να εκτίσει την ποινή του.

Ο Όσκαρ Γκέρινγκ, πρώην μέλος των Ες Ες, καταδικάστηκε για εγκλήματα πολέμου που διέπραξε στο στρατόπεδο των Nαζί στο Άουσβιτς, τον Ιούλιο του 2015. Αυτή η υπόθεση θεωρείται μία από τις τελευταίες μεγάλες δίκες για το Ολοκαύτωμα. Ο Γκέρινγκ, όμως, υπέβαλε ένσταση και ζούσε στο σπίτι του παρά την καταδίκη του. Την Τετάρτη, το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του και έκρινε πως η φυλάκιση του δεν παραβιάζει τα συνταγματικά του δικαιώματα.

“Με βάση τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων, το ανώτερο περιφερειακό δικαστήριο διαπιστώνει ότι ο καταδικασθείς είναι ικανός να εκτίσει την ποινή παρά την προχωρημένη ηλικία του” ανέφερε το δικαστήριο. Οι δικαστές είπαν είναι απόλυτα ικανός να μπει στη φυλακή αρκεί να υπάρχει κάποιος γιατρός να τον παρακολουθεί και να παίρνει την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP. Ο δικηγόρος του Γκέρινγκ διαφώνησε.

Ο Γκέρινγκ είχε παραδεχθεί ότι είναι ηθικά ένοχος για τις φρικαλεότητες που συνέβησαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου εργαζόταν, αλλά ότι είναι στο χέρι του δικαστηρίου αν θα τον καταδικάσουν για εγκληματικές ενέργειες. Ήταν 21 ετών, όταν πήγε ως λογιστής στο Άουσβιτς και δουλειά του ήταν να μετρά τα χρήματα, τα οποία έκλεβαν οι Ναζί από τους Εβραίους. Στη συνέχεια τα έστελνε στους ανωτέρους του στο Βερολίνο. Αν και ο ίδιος δεν είχε σκοτώσει κάποιον, οι δικηγόροι όσων επέζησαν, δήλωσαν ότι στην ουσία βοήθησε τους Ναζί να επωφεληθούν οικονομικά. Όσο εκείνος μετρούσε τα κλεμμένα λεφτά, 300.000 αιχμάλωτοι θανατώθηκαν στους θαλάμους αερίων.

Πηγή: RT

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ