Εικοσάχρονος Ισραηλινός μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου

Ένας 20χρονος Ισραηλινός στρατιώτης μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου το βράδυ της Πέμπτης από έναν ή περισσότερους δράστες στην πόλη Αράντ, στο νότιο Ισραήλ.

«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για τον τρομοκρατικό χαρακτήρα της επίθεσης», η οποία διαπράχθηκε σε δρόμο που περνάει μπροστά από ένα εμπορικό κέντρο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μίκι Ρόζενφελντ, εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας, λέγοντας πως δεν είναι σε θέση ακόμη να δώσει στοιχεία για την ταυτότητα του θύματος και ότι η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από τα πυρά ενός ισραηλινού εποίκου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ο έποικος άνοιξε πυρ για να προστατεύσει μια ομάδα ισραηλινών εκδρομέων που δέχθηκε επίθεση με πέτρες από Παλαιστίνιους.

Στο Ισραήλ, την Ιερουσαλήμ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη ξεσπούν αλλεπάλληλα βίαια επεισόδια από τον Οκτώβριο του 2015, παρότι σταδιακά έχουν γίνει πιο σποραδικά.

Στις βιαιότητες αυτές έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 309 Παλαιστίνιοι ή Ισραηλινοί Άραβες, 52 Ισραηλινοί και επτά ξένοι από την 1η Οκτωβρίου 2015, βάσει μιας καταμέτρησης του Γαλλικού Πρακτορείου. Στην πλειονότητά τους, οι Παλαιστίνιοι ήταν δράστες ή φερόμενοι ως δράστες επιθέσεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ