Εξωφρενικό: Το Ουισκόνσιν επιτρέπει το κυνήγι σε… παιδιά κάτω των 10 ετών!

Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών θα μπορούν από το ερχόμενο Σάββατο να παίρνουν το… κυνηγετικό τους όπλο και να πηγαίνουν για κυνήγι στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ.

Δεν κάνουμε πλάκα… Ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο από τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη της Πολιτείας, Σκοτ Γουόκερ.

Πολλές αμερικανικές Πολιτείες επιτρέπουν στα παιδιά να κυνηγούν υπό την επίβλεψη ενός ενήλικα, αλλά οι περισσότερες απαιτούν να είναι τουλάχιστον 12 ετών.

Η νέα νομοθεσία του Ουισκόνσιν μειώνει το όριο ηλικίας επιτρέποντας σε μικρότερα παιδιά να φέρουν κυνηγετικό όπλο αν συνοδεύονται από έμπειρο ενήλικα κυνηγό.

Το ισχυρό λόμπι όπλων NRA και η περιφερειακή οργάνωση κυνηγών αρκούδων προώθησαν αυτή την νομοθεσία ως μέσο μεταφοράς των παραδόσεων του οικογενειακού κυνηγιού. Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ το Σάββατο, ημέρα της έναρξης του κυνηγιού ελαφιού.

«Το 14χρονο κορίτσι μου με συνοδεύει στο κυνήγι από τότε που βρισκόταν σε παιδικό κάθισμα. Έμαθα να χειρίζομαι με προσοχή το τουφέκι που είχα στα χέρια μου, βλέποντας τους ανθρώπους που με δίδαξαν να κυνηγούν», δήλωσε ο Ρομπ Στάφσολτ, ένας από τους συντάκτες του νομοσχεδίου.

Πηγή πληροφοριών: New York Post, USA Today, ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ