Σοκ στη Γερμανία: Νοσηλευτής-serial killer κατηγορείται για φόνους 106 ασθενών

Σοκάρει τη Γερμανία η δράση νοσηλευτή-serial killer! O Νιλς Χέγκελ, ήδη καταδικασμένος για φόνο και απόπειρα φόνου, είναι ύποπτος ως δράστης 106 φόνων. Ο 41χρονος φέρεται να σκότωνε ασθενείς με υπερβολικές δόσεις φαρμάκων όταν αυτοί βρίσκονταν σε ανάνηψη.

Υπάρχουν φόβοι πως τα θύματα του δράστη είναι πολλά περισσότερα, όμως ορισμένες περιπτώσεις είναι αδύνατο να αποδειχθούν, παρά τις εκταφές και τις εκατοντάδες μαρτυρίες.

Σύμφωνα με τις αρχές, σε εξέλιξη βρίσκονται τοξικολογικές πραγματογνωμοσύνες και για άλλες ύποπτες περιπτώσεις, ενώ εκταφές πρόκειται να πραγματοποιηθούν και στην Τουρκία, καθώς αποτελεί ένα μέρος που επιλέγουν αρκετά συχνά να ταφούν μετανάστες στη Γερμανία.

Κοινή ανακοίνωση της αρμόδιας εισαγγελίας και της αστυνομίας του Όλντενμπουργκ στη βόρεια Γερμανία, αναφέρει πως η απαγγελία κατηγοριών από την εισαγγελία σε βάρος του Νιλς Χέγκελ θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στην αρχή της ερχόμενης χρονιάς. Όπως έχει γίνει γνωστό, οι ερευνητές είχαν ανακοινώσει στα τέλη Αυγούσοτυ πως αυτός ο νοσηλευτής, που είχε καταδικασθεί το 2015 σε ισόβια, είναι ύποπτος ότι σκότωσε τουλάχιστον 90 ασθενείς και ίσως μάλιστα και τους διπλάσιους.

Η δράση του Χέγκελ είχε έρθει για πρώτη φορά στο φως το 2005, όταν είχε αιφνιδιαστεί από έναν συνάδελφό του την ώρα που έκανε μια μη συνταγογραφημένη ένεση σε ασθενή στην κλινική του Ντέλμενχορστ, κάτι που του είχε στοιχίσει το 2008 την πρώτη καταδίκη του για απόπειρα φόνου.

Η έρευνα άνοιξε εκ νέου τον Ιανουάριο του 2014, καθώς ο Χέγκελ παραδέχθηκε σ’ έναν συγκρατούμενό του πως είχε διαπράξει πενήντα ανθρωποκτονίες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ