Το Ria Novosti για την επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα

Με τον τίτλο “Μακρόν και Τσίπρας θεωρούν ότι η Ευρώπη μπορεί να προχωρήσει χωρίς το ΔΝΤ”, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti αναφέρεται στην επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα, επισημαίνοντας ότι οι δύο πολιτικοί θεωρούν ότι η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν ήταν σε όλα τα ζητήματα θετική και πως η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει χωρίς αυτό.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει, επίσης, το ρωσικό πρακτορείο σε άλλο του τηλεγράφημα στην ομιλία του Γάλλου Προέδρου κατά τη διάρκεια της δεξίωσης στο προεδρικό Μέγαρο, δίνοντας έμφαση στην διαβεβαίωση του Γάλλου Προέδρου προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ότι η Ελλάδα θα έχει τη υποστήριξη και την αλληλεγγύη της Γαλλίας στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, δίνει έμφαση κυρίως στις δηλώσεις που έκαναν οι δύο ηγέτες για τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τη μελλοντική αρχιτεκτονική της Ευρώπης κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν μετά την συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, το ρωσικό πρακτορείο αναφέρεται στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για τον ρόλο του ΔΝΤ στην Ευρώπη, ο οποίος, όπως είπε, “πρέπει να αξιολογηθεί με βάση την ελληνική εμπειρία” όπως και ότι “οι συνέπειες από τη συμμετοχή του δεν ήταν πάντα θετικές”. Παράλληλα, αναφέρεται στη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού ότι “η Ευρώπη έχει να διαδραματίσει έναν κρίσιμο ρόλο, σταθεροποιητικό για την ειρήνη, την ασφάλεια σε παγκόσμιο επίπεδο” και ότι “θα πρέπει λοιπόν να μπορεί να λύνει τα προβλήματά της μόνη της”.

Στη συνέχεια το Ria Novosti, αναφέρεται στις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου για τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην ελληνική κρίση, στη διαφωνία του με την επιτήρηση σε ευρωπαϊκά προγράμματα από τον διεθνή αυτό οργανισμό, όπως και στην επισήμανση του σχετικά με την παρουσία του, για την οποία είπε ότι πρέπει να είναι με καλή πίστη και χωρίς νέους όρους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ