To BBC για τα σκουπίδια στην Αθήνα: Οι πεζοί κρατούν τις μύτες τους στους δρόμους

Οι λόφοι των σκουπιδιών που έχουν δημιουργηθεί στους δρόμους της Αθήνας λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, βρέθηκαν στο επίκεντρο ρεπορτάζ του BBC.

Ο βρετανικός ραδιοτηλεοπτικός Κολοσσός αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι «από την αρχή της εβδομάδας, σωροί σκουπιδιών έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται σε πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα» και συμπληρώνει ότι «τουριστικές περιοχές της Αθήνας ήταν ανάμεσα σε εκείνες που επηρεάστηκαν χειρότερα». Ταυτόχρονα, στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ανάλογα προβλήματα αναφέρονται τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε άλλες πόλεις, όπως η Κέρκυρα, όπου υπάρχουν πολλοί Βρετανοί τουρίστες.

Εν συνεχεία γίνεται αναφορά στο θέμα των συμβασιούχων που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους για να ακολουθήσει εκτενές ρεπορτάζ για τα σημερινά επεισόδια που σημειώθηκαν μπροστά στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Οδηγώντας μέσα στις κεντρικές γειτονιές της Αθήνας σήμερα το πρωί, δεν μπορεί να μη δείτε τους σωρούς σκουπιδιών σε κάθε γωνιά. Οι πεζοί κρατούν τις μύτες τους καθώς περνούν τα οδοφράγματα των απορριμμάτων και μερικές φορές περνούν στο αντίθετο πεζοδρόμιο. Η κατάσταση είναι χειρότερη κοντά σε επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, τα οποία έχουν καθημερινά μεγάλους όγκους απορριμμάτων», αναφέρει επίσης το δημοσίευμα και εξηγεί ότι οι Έλληνες έχουν βιώσει απεργίες των εργαζομένων στην καθαριότητα και στο παρελθόν και έτσι προσπαθούν να κρατήσουν τα απορρίμματά τους στα σπίτια τους για όσο μπορούν.

Καταλήγοντας, το δημοσίευμα προειδοποιεί ότι με ένα κύμα καύσωνα να είναι προ των πυλών, μια βόλτα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ειδυλλιακή για τους Αθηναίους και τους τουρίστες.ΠΗΓΗ: BBC

Δείτε το ρεπορτάζ του BBC

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ