Παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες

Σύροι στρατιώτες έχουν βασανίσει και χρησιμοποιήσει παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες για να αποτρέψουν επιθέσεις από δυνάμεις των ανταρτών, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η ειδική εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα παιδιά στις ένοπλες συγκρούσεις, Ράντικα Κουμαρασουάμι, δήλωσε ότι παιδιά βασανίζονται υπό κράτηση και εκτελούνται, ενώ οι δυνάμεις των ανταρτών χρησιμοποιούν παιδιά στην πρώτη γραμμή των μαχών.

«Σπανίως έχω δει τόσες αγριότητες εναντίον παιδιών όσο στη Συρία, όπου κορίτσια και αγόρια φυλακίζονται, βασανίζονται, εκτελούνται και χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες», δήλωσε η Κουμαρασουάμι.

«Πολλοί πρώην στρατιώτες μίλησαν για πυροβολισμούς σε κατοικημένες περιοχές, ότι είδαν παιδιά, μικρά παιδιά, να ακρωτηριάζονται και να σκοτώνονται», είπε η ίδια μιλώντας στο BBC.

«Είχαμε ακόμα μαρτυρίες και είδαμε παιδιά που είχαν βασανιστεί και που είχαν σημάδια από βασανιστήρια. Ακούσαμε ακόμα για παιδιά που τοποθετήθηκαν σε άρματα μάχης και χρησιμοποιήθηκαν ως ανθρώπινες ασπίδες ώστε να μην γίνουν στόχος επίθεσης τα άρματα μάχης», πρόσθεσε η Ράντικα Κουμαρασουάμι.       

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ