• Ένα χωριό εξαφάνισε ο σεισμός

  11:11 πμ, Τρίτη 12 Ιουν 2012 11:11 πμ, Τρίτη 12 Ιουν 2012

  Σεισμός σημειώθηκε στο Αφγανιστάν με αποτέλεσμα να προκληθούν κατολισθήσεις και να θαφτούν σπίτια κάτω από τη λάσπη σε ορεινό χωριό, ενώ οι διασώστες εκφράζουν φόβους ότι τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι της επαρχίας.

  Δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 5,4 και 5,7 βαθμών με διαφορά 30 λεπτών έπληξαν χθες Δευτέρα στη 1:03 μμ το βόρειο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, προκαλώντας την κατολίσθηση βράχων και λάσπης στην απομονωμένη αυτή περιοχή.

  Ο κυβερνήτης της επαρχίας Μπαγκλάν δήλωσε ότι 22 σπίτια έχουν θαφτεί, αλλά ότι έχουν ανακαλυφθεί τα πτώματα μόνο δύο γυναικών. Είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

  "Δεν νομίζουμε ότι θα μπορέσουμε να απομακρύνουμε τα άλλα πτώματα. Θα προσευχηθούμε για τα θύματα", δήλωσε ο κυβερνήτης Αμπντουλ Μαχίντ και πρόσθεσε ότι μια σωστική ομάδα προσπάθησε να απομακρύνει τα συντρίμμια έχοντας στη διάθεσή της μόνο ένα σκαπτικό μηχάνημα.

  Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται με τις αρχές στην περιοχή για να διακριβώσουν τι είδους βοήθεια απαιτείται.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα