• Ικανοποιημένος ο Χάρπερ

  8:20 πμ, Τρίτη 12 Ιουν 2012 8:20 πμ, Τρίτη 12 Ιουν 2012

  Την απόφαση της ανακεφαλαιοποίησης των ισπανικών τραπεζών από την ΕΕ χαιρέτισε ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ, στην ομιλία του προς το 18ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Αμερικανών στο Μόντρεαλ. Ο Καναδός πρωθυπουργός σημείωσε ότι χαίρεται που βλέπει την Ευρώπη να διευθετεί τα ζητήματά της.

  Ο Στίβεν Χάρπερ επισήμανε ότι ο Καναδάς αναδείχθηκε σε οικονομικό μοντέλο προς μίμηση κατά την πρόσφατη κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, διότι έχει κατορθώσει να ισορροπήσει το οικονομικό του ισοζύγιο με την οικονομική ανάπτυξη. Ο ίδιος τόνισε πως η οικονομική ισορροπία και η οικονομική ανάπτυξη πάνε χέρι με χέρι.

  Ο Στίβεν Χάρπερ είπε εξάλλου ότι ο Καναδάς υπό την πίεση της διεθνούς ύφεσης προσπαθεί να ανοιχτεί σε άλλες οικονομίες διαπραγματευόμενος συμφωνίες με νέους εταίρους προκειμένου να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και προορισμούς εξαγωγής των προϊόντων του . Ο ίδιος τόνισε ότι η χώρα αλλάζει τους νόμους της μεταναστευτικής πολιτικής προκειμένου να φέρει νέο αίμα στους χώρους εργασίας, καθώς ο καναδικός πληθυσμός " γερνάει".

  Λίγο νωρίτερα στο φόρουμ είχε μιλήσει ο Διοικητής της Τράπεζας του Καναδά, Μάρκ Κάρνι, ο οποίος σημείωσε ότι η Ευρώπη παίρνει σημαντικά μέτρα για να επιλύσει αδυναμίες στο τραπεζικό της σύστημα που απειλεί μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις.

  Πηγή: ΑΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα