Οι Βούλγαροι καταγγέλλουν τον Κασιδιάρη

Αγανάκτηση για την πρόσφατη δημόσια επίθεση του εκπροσώπου της “Χρυσής Αυγής”, Ηλία Κασσιδιάρη εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, στην οποία έδωσαν ευρύτατη δημοσιότητα τα βουλγαρικά ΜΜΕ, και αλληλεγγύη στο δημοσιογραφικό κόσμο της Ελλάδας, εκφράζει η Γενική Γραμματέας και προσωρινή Πρόεδρος της Ένωσης των Βούλγαρων Δημοσιογράφων (ΕΒΔ), Σνεζάνα Θοδωρόβα, σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό, που προώθησε στον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου στη Σόφια.

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εκ μέρους των μελών της Ένωσης των Βούλγαρων Δημοσιογράφων και όλων των δημοσιογράφων της Βουλγαρίας εκφράζω την αγανάκτησή μας για την πρωτοφανή άγρια επίθεση εναντίον της Ελληνίδας συναδέλφου Λιάνας Κανέλλη και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.

Η άνευ προηγούμενου αυτή άνανδρη πράξη ωμής φυσικής βίας εναντίον δύο κυριών και διακεκριμένων πολιτικών της Ελλάδας προκάλεσε οργή στην κοινή γνώμη της χώρας μας.

Με την πεποίθηση ότι εκφράζω την άποψη των πέντε χιλιάδων μελών της πανεθνικής δημοσιογραφικής ένωσης της Βουλγαρίας, ενώνω τη φωνή μου σε όλες εκείνες τις φωνές στη γειτονική Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, οι οποίες ήδη καταδίκασαν απερίφραστα το βάρβαρο δημόσιο ξυλοδαρμό της κυρίας Κανέλλη από τον εκπρόσωπο της παράταξης ‘Χρυσή Αυγή’.

Στη διάρκεια των 120 χρονών της ιστορίας της, η Ένωσή μας και η βουλγαρική δημοσιογραφία έχουν δεχτεί βαριά πλήγματα και έχουν δώσει πολυάριθμα θύματα στη μάχη με τη φασιστική βαρβαρότητα. Ανάμεσά τους είναι ο ιδρυτής της Ένωσης και κορυφαίος δημοσιογράφος της χώρας μας Ιωσήφ Χερμπστ, οι μεγάλοι αρθρογράφοι και ποιητές Γέο Μίλεφ και Νικόλα Βαπτσάροφ και πολλοί άλλοι αείμνηστοι συνάδελφοι, που πλήρωσαν με την ίδια τη ζωή τους την προσήλωσή τους στην ελευθερία και στη δημοκρατία.

Γι’ αυτό και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο Κανέλλη και σε όλους εσάς, με την πίστη ότι, η ελληνική δημοσιογραφία δεν θα επιτρέψει ο ελεύθερος Λόγος να υποδουλωθεί στο ‘στρατώνα’ της υποταγής και της λογοκρισίας, να δέχεται διαταγές «εγέρθητι» και «προσοχή». Και ότι εσείς, οι άνθρωποι της Πένας θα μείνετε στις πρώτες γραμμές του αγώνα προάσπισης της Ελευθεροτυπίας στη χώρα-κοιτίδα της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας Δημοκρατίας.

Τέλος, θέλω να μοιραστώ την ελπίδα μας, ότι η σοφία και η δημοκρατική παράδοση πολλών αιώνων θα βοηθήσουν το φίλο ελληνικό λαό να δώσει στις επικείμενες εκλογές κατηγορηματική απάντηση ενάντια σε κάθε απόπειρα μεταχείρισης της ωμής βίας σαν στοιχείο της πολιτικής ζωής της χώρας, που έδωσε πριν από πολλούς αιώνες στον κόσμο την ανεκτικότητα, το σεβασμό της γνώμης του άλλου και τις άλλες δημοκρατικές αξίες.

Με εκτίμηση, Σνεζάνα Θοδωρόβα- Γενική Γραμματέας και προσωρινή Πρόεδρος της ΕΒΔ».  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ