Χιλιάδες Ισπανοί στους δρόμους της Μαδρίτης για τα εργασιακά

Δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί συμμετείχαν το Σάββατο στην λεγόμενη “πορεία της αξιοπρέπειας” στη Μαδρίτη, που διοργάνωσαν αριστερές οργανώσεις και συνδικάτα για να καταγγείλουν την πολιτική της κυβέρνησης, τις “άθλιες συνθήκες εργασίας και τους μηδαμινούς μισθούς” των εργαζομένων.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι, μετά από επτά χρόνια οικονομικής κρίσης, η ανάπτυξη έχει επιστρέψει στην Ισπανία από το 2014. Το ποσοστό ανεργίας, που είχε φτάσει το 27% στις αρχές του 2013, έπεσε στο 18,7%, ενώ παράλληλα ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 8% στις αρχές του 2017 και πλέον φθάνει τα 825 ευρώ μηνιαίως.

Στο στόχαστρο των διαδηλωτών βρέθηκε η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας που υιοθετήθηκε το 2012 από την κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι και ευθύνεται, όπως υποστηρίζουν, για την υποχώρηση της ανεργίας με τίμημα την αβεβαιότητα στην εργασία.

Στην κεφαλή της πορείας υψωνόταν ένα πανώ με το σύνθημα “Ψωμί, δουλειά, στέγη, ισότητα”. Πολλά πλακάτ ζητούσαν επίσης την απομάκρυνση του Λαϊκού Κόμματος από την εξουσία, χαρακτηρίζοντάς το “το πιο διεφθαρμένο στην Ισπανία”.

Πηγή: elmundo.es , elpublico.es, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ