Κολομβία: Ανείπωτη καταστροφή – Τουλάχιστον 110 νεκροί και 200 αγνοούμενοι σε ποταμούς λάσπης – ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Αυξάνεται διαρκώς ο τραγικός απολογισμός στην Κολομβία, η οποία σαρώνεται από σφοδρές πλημμύρες και ποταμούς λάσπης, φαινόμενο που προηγουμένως είχε πλήξει το Περού και τον Ισημερινό.

Τα τελευταία δεδομένα κάνουν λόγο για περισσότερους από 110 νεκρούς και 200 αγνοούμενους. Γέφυρες και κατοικίες κατεστραμμένες, αυτοκίνητα παρασυρμένα συνθέτουν την εικόνα ανείπωτης καταστροφής.

«Μόλις με ενημέρωσαν πως έχουν καταγραφεί 112 νεκροί. Αγνοούμε ακόμη πόσοι περισσότεροι ενδέχεται να υπάρξουν, εμείς πάντως θα εξακολουθήσουμε τις έρευνες», δήλωσε ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος κατά την άφιξή του στην Μοκόα, πρωτεύουσα της επαρχίας Πουτουμάγιο στα νότια της χώρας.

Ο Ερυθρός Σταυρός της χώρας κάνει επίσης λόγο για 188 τραυματίε, από τους οποίους ο 22 έχουν υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και για τουλάχιστον 200 αγνοουμένους έπειτα από τις λασποπλημμύρες, που δημιουργήθηκαν από την υπερχείλιση τριών ποταμών κατά τη διάρκεια της νύκτας, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλες καταστροφές η πόλη Μοκόα με πληθυσμό 40.000 κατοίκους.

«Ο απολογισμός ολοένα κι αυξάνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα», υποστήριξε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σέσας Ουρουένια, γενικός διευθυντής των υπηρεσιών αρωγής του Ε.Σ. της Κολομβίας, αναφερόμενος στην «κολοσσιαίων διαστάσεων» καταστροφή τούτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ