Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο συλλαμβάνει αρτοποιούς επειδή… φτιάχνουν μπράουνις και κρουασάν – ΦΩΤΟ

Τέσσερις αρτοποιοί συνελήφθησαν στη Βενεζουέλα αυτή την εβδομάδα, επειδή έφτιαχναν παράνομα… brownies και άλλα αρτοποιήματα, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται στο Καράκας ένας «πόλεμος του ψωμιού, με την κυβέρνηση Μαδούρο να απειλεί με απαλλοτρίωση των φούρνων της πρωτεύουσας.

Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις σε βασικά προϊόντα με την σοσιαλιστική κυβέρνηση να αναγκάζει τους αρτοποιούς να χρησιμοποιούν το 90% των αλεύρων για να παράγουν ψωμί και όχι άλλα παρασκευάσματα, όπως κρουασάν, κουλούρια, γλυκά, κ.α., προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτές οι ελλείψεις.

Σύμφωνα με το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα, οι επιχειρήσεις που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση «σαμποτάρουν» την εθνική οικονομία αποθηκεύοντας προϊόντα και οδηγώντας τις τιμές σε εκτόξευση.

Οι αρτοπαραγωγοί κατηγορούν την κυβέρνηση για την έλλειψη αλευριού.

Η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει… τα κρουασάν με ζαμπόν

Ο Μαδούρο έχει στείλει επιθεωρητές και στρατιώτες για να διενεργήσουν ελέγχους σε 700 φούρνους σε όλη τη χώρα. Την τελευταία εβδομάδα δύο αρτοποιοί συνελήφθησαν επειδή χρησιμοποιούσαν πολύ αλεύρι για να φτιάξουν γλυκά και κρουασάν με ζαμπόν και άλλα προϊόντα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Άλλοι δύο συνελήφθησαν επειδή έφτιαχναν μπράουνις με ληγμένο αλεύρι, ενώ ανακοινώθηκε και η απαλλοτρίωση από το κράτος ενός φούρνου για 90 ημέρες.

«Όσοι βρίσκονται πίσω από τον “πόλεμο του ψωμιού” θα πληρώσουν και να μην πουν αργότερα ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη», προειδοποίησε ο Νικολάς Μαδούρο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ