Επιχείρησαν να λιντσάρουν τους κατηγορούμενους για απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν

Αυγά και θηλιές κρεμάλας εκτόξευε προς τους κατηγορούμενους για απόπειρα δολοφονίας του Ταγίπ Ερντογάν, τη νύχτα του πραξικοπήματος, ο αφιονισμένος όχλος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης Μούγλα, στη νοτιοδυτική Τουρκία.

Αρκετοί από τους περίπου 300 συγκεντρωμένους επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να λιντσάρουν τους 47 κατηγορούμενους, την ώρα που εκείνοι έφτασαν για την ακροαματική διαδικασία.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό όπου αναγράφονταν συνθήματα κατά του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από την Άγκυρα ως ο ενορχηστρωτής του πραξικοπήματος.

Ο όχλος κρατούσε αφίσες του Ερντογάν και τουρκικές σημαίες, με κάποια πανό να αναφέρουν: «Επιθυμούμε την θανατική ποινή».

«Το έθνος δεν θα διχαστεί, το κάλεσμα για προσευχή δεν θα σιωπήσει» και «Ότι και να συμβεί, ακόμη και ο κόσμος σταθεί εναντίον σου, θα σε στηρίξουμε, Πρόεδρε Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», ανέφεραν άλλα συνθήματα.

Καθώς η ένταση από την διαδήλωση κλιμακωνόταν, οι κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν σε ένα υπόγειο κάτω από το δικαστικό μέγαρο και οδηγήθηκαν στην δικαστική αίθουσα από εκεί ώστε να αποτραπεί νέα επίθεση από τους διαδηλωτές.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ