• Οι πρώτοι αστροτουρίστες

  9:42 πμ, Τετάρτη 01 Μάρ 2017 9:42 πμ, Τετάρτη 01 Μάρ 2017

  Δύο εκατομμυριούχοι περίπου σε έναν χρόνο θα έχουν τη δυνατότητα να ποζάρουν χαμογελαστοί στο smartphone τους βγάζοντας selfie με φόντο τη Σελήνη.

  Τουλάχιστον αυτό προανήγγειλε ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της διαστημικής εταιρείας SpaceX, ο οποίος τη Δευτέρα αποκάλυψε ότι το 2018 θα στείλει δύο ιδιώτες σε τροχιά στον δορυφόρο της Γης.

  «Όπως οι αστροναύτες του Apollo πριν από αυτούς, αυτοί οι άνθρωποι θα ταξιδέψουν στο Διάστημα έχοντας μαζί τους τις ελπίδες και τα όνειρα όλης της ανθρωπότητας, με οδηγό το ανθρώπινο ένστικτο της εξερεύνησης» ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας.

  Οι υποψήφιοι «τουρίστες του Διαστήματος» αναμένεται βέβαια να περάσουν πρώτα από διάφορα τεστ αλλά και από μία αρχική εκπαίδευση μέσα στη χρονιά. Όσο για την ταυτότητα των πρώτων ανθρώπων που θα κάνουν το ταξίδι στη Σελήνη, το οποίο θα διαρκέσει μία εβδομάδα, αυτή παραμένει άγνωστη. Το μόνο στοιχείο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα είναι ότι ήδη έχουν καταβάλει «μία σημαντική προκαταβολή».

  Τηλεδιάσκεψη

  «Δεν είναι πάντως κάποιος από το Χόλιγουντ» έσπευσε να διευκρινίσει ο Μασκ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους. Ο 45χρονος δισεκατομμυριούχους ωστόσο είπε ότι πρόκειται για άτομα που παίρνουν «πολύ σοβαρά» την αποστολή στη Σελήνη και ότι έχουν στο νου τους πιθανούς κινδύνους μίας πτήσης στο Διάστημα.

  «Κάνουμε ότι μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο, αλλά δεν είναι μηδενικός» παραδέχθηκε ο Μασκ. Οι δύο πρώτοι τουρίστες του Διαστήματος θα ταξιδέψουν με το διαστημικό σκάφος «Dragon 2», που δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ άλλοτε, αλλά και τον νέο πύραυλο Falcon Heavy, ο οποίος είναι πολλών χρήσεων και έχει δοκιμαστεί με επιτυχία τουλάχιστον οκτώ φορές. Το διαστημικό σκάφος Dragon αναμένεται να δοκιμαστεί για πρώτη φορά χωρίς επιβάτες αργότερα μέσα στη χρονιά.

  Το κόστος του ταξιδιού που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο τέλος του 2018 για να συμπίπτει με την 50ή επέτειο από την ιστορική αποστολή Apollo 8 της NASA, κατά την οποία για πρώτη φορά αστροναύτες έκαναν τον γύρο της Σελήνης, δεν έχει γίνει γνωστό.

  Πηγή: Δημοκρατία

  Πηγή ΦΩΤΟ: qz.com

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα