ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε τη ρατσιστική επίθεση εναντίον δύο Ινδών

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε χθες Τρίτη την επίθεση «με κίνητρο το ρατσιστικό μίσος» εναντίον δύο Ινδών πολιτών, που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Κάνσας με αποτέλεσμα ο ένας να πεθάνει και ο δεύτερος να τραυματιστεί σοβαρά.

Έπειτα από τις έντονες επικρίσεις για τη σιωπή του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με αυτή την επίθεση, την οποία διέπραξε ένας λευκός άνδρας που κραύγαζε «φύγετε από τη χώρα μου» την ώρα που πυροβολούσε, εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας ανέφερε πως ο Τραμπ ενδέχεται να αναφερθεί στο θέμα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κογκρέσο το βράδυ της Τρίτης (σ.σ. πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτη ώρα Ελλάδας) και πρόσθεσε πως ο Αμερικανός πρόεδρος καταδικάζει την ενέργεια.

Η επίθεση διαπράχθηκε την περασμένη Τετάρτη σε ένα μπαρ σε συνοικία του Κάνσας Σίτι. Ο φερόμενος ως δράστης Άνταμ Πιούριντον, 51 ετών, πυροβόλησε εναντίον δύο ινδών μηχανικών και σκότωσε τον Σρινίβας Κουτσιμπότλα, 32 ετών.

Κατόπιν, κατέφυγε σε ένα εστιατόριο σε κοντινή απόσταση όπου καυχήθηκε ότι είχε σκοτώσει «δύο Ιρανούς», σύμφωνα με τη μαρτυρία μιας σερβιτόρας, πριν συλληφθεί από την αστυνομία.

Η επίθεση αυτή καταγράφηκε ενώ το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο στις ΗΠΑ, όπου καταγράφεται αύξηση των ρατσιστικών και αντισημιτικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες.

Η εφημερίδα Times of India έγραψε σε κύριο άρθρο της ότι η δολοφονία προκάλεσε σοκ στην κοινότητα των Ινδών στις ΗΠΑ και προέτρεψε τον Ντόναλντ Τραμπ «να πει ξεκάθαρα ότι αυτού του είδους το μίσος δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό στην Αμερική».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ