• Πήρε το χρίσμα ο Ρόμνεϊ

  6:37 πμ, Τετάρτη 30 Μάι 2012 6:37 πμ, Τετάρτη 30 Μάι 2012

  Ο Μιτ Ρόμνεϊ κέρδισε χθες την εσωκομματική ψηφοφορία που διεξήχθη στο Τέξας στο πλαίσιο της διαδικασίας για την ανάδειξη του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές, συγκεντρώνοντας εντέλει τον αριθμό των εκλεκτόρων που του χρειαζόταν για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το χρίσμα του κόμματος και να αντιμετωπίσει τον Δημοκρατικό Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

  Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης συγκέντρωσε το 71% των ψήφων όσων συμμετείχαν στην εσωκομματική διαδικασία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Fox News, του CNN και του NBC.

  Η χθεσινή νέα νίκη του Ρόμνεϊ, που πάντως αναμενόταν μετά την αποχώρηση των κυριότερων αντιπάλων του τους τελευταίους μήνες, του εξασφαλίζει 1.144 εκλέκτορες στο συνέδριο του κόμματος τον Αύγουστο στην Τάμπα, στη Φλόριδα--και άρα το χρίσμα.

  Από τους ως χθες αντιπάλους του, ο τεξανός ανεξάρτητος υποψήφιος Ρον Πολ συγκέντρωσε το 10% των ψήφων, ο υπερσυντηρητικός Ρικ Σαντόρουμ 7% και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νιουτ Γκίνγκριτς 5%, σύμφωνα με το CNN.

  Ο 65χρονος Ρόμνεϊ--ο πρώτος Μορμόνος που γίνεται υποψήφιος πρόεδρος του ενός από τα δύο μεγάλα αμερικάνικα κόμματα στην Ιστορία--ήταν ξεκάθαρο τους τελευταίους μήνες ότι όδευε προς νίκη.

  Οι Δημοκρατικοί έστρεψαν τα πυρά τους εναντίον του αμέσως μόλις διαφάνηκε αυτή η προοπτική. Χθες, η εκστρατεία του Ομπάμα διένειμε ένα βίντεο με το οποίο ο Ρόμνεϊ επικρίνεται διότι δεν αποστασιοποιήθηκε από τους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει γεννηθεί στην Αφρική και αντίθετα προτίμησε να πάει σε μια εκδήλωσή του Τραμπ με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την εκστρατεία του.

  Οι δημοσκοπήσεις φέρουν τον Ομπάμα να προηγείται με μικρό προβάδισμα. Ο τελευταίος μέσος όρος των δημοσκοπικών αποτελεσμάτων που συνέθεσε ο ιστότοπος RealClearPolitics δείχνει ότι ο πρόεδρος έχει προβάδισμα δύο μονάδων έναντι του Ρόμνεϊ, 45,6% έναντι 43,6%.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα