Και οι Βρετανοί κατά της λιτότητας

Επτά στους δέκα Βρετανούς θέλουν η κυβέρνηση να αμβλύνει τις περικοπές των δαπανών και να κάνει περισσότερα για να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι Συντηρητικοί και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες εταίροι τους έχουν καταστήσει τη λιτότητα θεμέλιο λίθο της οικονομικής τους πολιτικής από το 2010 που ανέβηκαν στην εξουσία.

Όμως η δημοσκόπηση του ComRes, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Independent, δείχνει ότι οι ψηφοφόροι χάνουν την πίστη τους σε αυτήν την στρατηγική, πράγμα που εντείνει τις πιέσεις για μια αλλαγή πλεύσης μία εβδομάδα μετά και την ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ότι η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα για να τονώσει τη ζήτηση.

Η δημοσκόπηση, η οποία έγινε σε δείγμα 1.001 ενηλίκων από τις 25 ως τις 28 Μαΐου, έδειξε ότι το 72% των ερωτηθέντων θέλει το κέντρο του ενδιαφέροντος να αλλάξει και να μην είναι πλέον η λιτότητα, αλλά η ανάπτυξη.

Μόνον το 17% διαφώνησε, ενώ το 11% δήλωσε ότι δεν γνωρίζει.             

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ