Σε κλοιό ο 14χρονος “πιστολέρο”

Η γερμανική αστυνομία έχει περικυκλώσει και επιχειρεί να συλλάβει έναν ένοπλο 14χρονο ο οποίος κατέφυγε σε ένα αθλητικό κέντρο αφού προηγουμένως πυροβόλησε τουλάχιστον μία φορά, μέσα στο σχολείο του, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω από το γυμναστήριο της πόλης Μέμινγκεν και προσπαθούν να πείσουν τον νεαρό, ο οποίος συνέχισε να πυροβολεί στον αέρα, να παραδοθεί.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ο 14χρονος άρχισε να πυροβολεί μετά από ένα καυγά με κάποιο συμμαθητή του ή με τη φίλη του. Η δημόσια τηλεόραση ZDF ανέφερε ότι υπάρχουν φόβοι ότι το παιδί θέλει να δώσει τέλος στη ζωή του.

Ο συναγερμός στις αστυνομικές αρχές της πόλης σήμανε όταν έγινε γνωστό ότι συμμαθητές του 14χρονου τον είδαν να κρατάει δύο όπλα που, σύμφωνα με το ενημερωτικό κανάλι n-tv ανήκαν στον πατέρα του. Οι μάρτυρες δήλωσαν ότι πυροβόλησε μία φορά στην είσοδο του σχολείου και κατόπιν το έβαλε στα πόδια.

Η διεύθυνση του σχολείου έλαβε αμέσως μέτρα για να αποτρέψει μια τραγωδία: οι 280 μαθητές πήραν εντολή να παραμείνουν μέσα στις τάξεις και οι καθηγητές κλείδωσαν όλες τις πόρτες. Αστυνομικοί ερεύνησαν όλους τους χώρους και αφού διαπίστωσαν ότι ο ένοπλος μαθητής είχε φύγει, επέτρεψαν και στους υπόλοιπους να πάνε στα σπίτια τους.

Στις 11 Μαρτίου 2009 ένας 17χρονος είχε σκοτώσει 15 άτομα, μεταξύ των οποίων εννέα συμμαθητές και τρεις καθηγητές του, μέσα στο σχολείο του, κοντά στη Στουτγκάρδη. Η επίθεση αυτή προκάλεσε αίσθηση στη Γερμανία και οδήγησε στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας περί οπλοφορίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ