Επτά στους δέκα Γάλλους επιθυμούν ο Φιγιόν να αποσύρει την υποψηφιότητά του

Επτά στους 10 ψηφοφόρους στη Γαλλία επιθυμούν να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία ο Φρανσουά Φιγιόν μετά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει για την αργομισθία της συζύγου του, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Odoxa για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού France Info.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 74% των ερωτηθέντων έχει κακή γνώμη για τον 62χρονο πρώην Πρωθυπουργό, ενώ το 53% των συντηρητικών ψηφοφόρων επιθυμεί να αποσύρει την υποψηφιότητά του και να αντικατασταθεί.

Ο Φιγιόν έχει ζητήσει συγγνώμη από τον γαλλικό λαό για τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα χρήματα των φορολογούμενων που λάμβανε επί χρόνια η σύζυγός του, όμως έχει τονίσει ότι η εργασία της ήταν πραγματική και ότι δεν έχει κάνει κάτι παράνομο.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία, παρά το γεγονός ότι η δημοτικότητά του καταποντίζεται εξαιτίας του σκανδάλου.

Ο Φιγιόν καταγγέλλει ότι η υπόθεση αυτή είναι μια συνωμοσία των αντιπάλων του και οι δικηγόροι του έχουν αμφισβητήσει τη νομιμότητα της έρευνας.

Η δημοτικότητα του Φιγιόν καταρρέει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου και πλέον βρίσκεται στην 18η θέση από την τρίτη που ήταν, με ποσοστό 22%, καταγράφοντας πτώση 13% σε σύγκριση με έναν μήνα πριν.

Πλέον επικρατέστερος νικητής των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία θεωρείται ο ανεξάρτητος, κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν με το ποσοστό της δημοτικότητάς του να ανέρχεται στο 43%, σημειώνοντας άνοδο 2% σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Στο σκοτάδι οι Βρυξέλλες από διακοπή ρεύματος – ΦΩΤΟ

Κρούγκμαν: Τρελό να ζητάς από την Ελλάδα πλεόνασμα 3,5%

Μπλόκο και από το Εφετείο στο διάταγμα Τραμπ – «Το έθνος κινδυνεύει» απαντά ο πρόεδρος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ