ΗΠΑ: Αντιδράσεις για την επίθεση Τραμπ κατά της Nordstrom

Με διεκρινιστική ανακοίνωσή της η εταιρεία Nordstrom Inc επέμεινε ότι η απόφασή της να μην πουλάει ενδύματα, κοσμήματα και άλλα είδη που φέρουν το όνομα “Ιβάνκα Τραμπ” στα καταστήματά της ή στο διαδίκτυο, οφείλεται στην πτώση των πωλήσεων των εν λόγω ειδών

«Τον τελευταίο χρόνο, και ειδικά το δεύτερο εξάμηνο του 2016, οι πωλήσεις της μάρκας μειώνονταν σταθερά, φθάνοντας σε ένα σημείο που δεν θα ήταν καλή απόφαση από επιχειρηματική άποψη να συνεχίσουμε την πώληση της γραμμής αυτής προς το παρόν», ανέφερε η αλυσίδα λιανικής στο Reuters. Η Nordstrom συμπλήρωσε ότι η Ιβάνκα Τραμπ ενημερώθηκε για την απόφαση αυτή στις αρχές του Ιανουαρίου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Τραμπ πρόλαβε να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση εναντίον της Nordstrom για την απόφασή αυτή, χαρακτηρίζοντάς την «φρικτή» σε ανάρτησή του στο Twitter.

Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου προκάλεσε αντιδράσεις και ήγειρε ανησυχίες για την αξιοποίηση του Λευκού Οίκου από πλευράς του για την προώθηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μελών της οικογένειάς του.

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας έκανε λόγο περί μιας «επίθεσης» της εταιρείας εναντίον της πολιτικής του Τραμπ. «Το να έχει κανείς ανησυχίες για τις πολιτικές» του αμερικανικού προέδρου είναι ένα πράγμα, αλλά το να επιτίθεται εξαιτίας τους «εναντίον ενός μέλους της οικογένειάς του απλά δεν είναι αποδεκτό. Και ο πρόεδρος έχει κάθε δικαίωμα ως πατέρας να αντισταθεί» σε μια ενέργεια, είπε ο Σπάισερ ερωτηθείς σχετικά με τα σχόλια του Τραμπ για την «άδικη» κίνηση της αλυσίδας.

Η Νάνσι Πελόσι, επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως και άλλα στελέχη του κόμματος, αντέδρασαν έντονα. Η Πελόσι έκανε λόγο περί μιας «ανάρμοστης» τοποθέτησης από έναν «εντελώς ανάρμοστο πρόεδρο».

Ο γερουσιαστής Μπομπ Κέισι διεμήνυσε θα προσφύγει για το θέμα στην υπηρεσία ηθών και διαφάνειας της κυβέρνησης.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον μιας εταιρείας που συνδέεται με συμφέροντα του ιδίου ή κάποιου μέλους της οικογένειάς του.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ο Τραμπ έγινε έξαλλος

Σοκαριστικό εξώφυλλο για Τραμπ: Είναι λύση να δολοφονηθεί; – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ