Νέες αποκαλύψεις για τις απολαβές της συζύγου του Φιγιόν

H σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν, του υποψηφίου της Δεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, η Πενέλοπι, την οποία βαρύνουν υποψίες ότι επωφελήθηκε οικονομικά από αργομισθίες με την ιδιότητα της κοινοβουλευτικής βοηθού, έλαβε επιπλέον το ποσό των 45.000 ευρώ ως αποζημίωση απόλυσης από την θέση της, το οποίο της κατέβαλε η Εθνοσυνέλευση, γράφει η εφημερίδα Le Canard enchaîné στο αυριανό της φύλλο.

Στην Φιγιόν καταβλήθηκε το 2002 το ποσό των «16.000 ευρώ ως αποζημίωση, ήτοι το ισοδύναμο μισθολογικών απολαβών 5 μηνών» στο πλαίσιο μιας σύμβασης εργασίας διάρκειας 5 ετών με τον σύζυγό της, παρά το γεγονός ότι προσλήφθηκε ξανά από τον διάδοχό του στην Εθνοσυνέλευση, Μαρκ Ζουλόντ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας.

«Ο νόμος δεν προβλέπει ένα τέτοιο ύψος αποζημίωσης απόλυσης για ένα κοινοβουλευτικό συνεργάτη» τονίζεται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, έλαβε επίσης, το Νοέμβριο του 2013, το ποσό των «29.000 ευρώ ως πριμοδότηση» αφού εργάστηκε εκ νέου για τον σύζυγό της, που είχε επανεκλεγεί βουλευτής, για ένα διάστημα 1,5 έτους.

Η γαλλική δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει έρευνα για να αποσαφηνιστεί η αλήθεια σχετικά με την εργασία που έκανε ή που δεν έκανε για 15 χρόνια η Πενέλοπι Φιγιόν, μια υπόθεση που έχει στοιχίσει πολιτικά στον σύζυγό της ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Άνοιξης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο Φιγιόν ζήτησε συγγνώμη, αλλά δεν αποσύρεται

Γαλλία: Εκτός β’ γύρου ο Φιγιόν προβλέπει νέα δημοσκόπηση

Αποδοκίμασαν τον Φιγιόν – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ